Человек не терпит насилия!

Катування і тортури в міліції Запорізької області. Або як розкривали вибух Свято-Покровського храму в Запоріжжі

Вчора вночі повернувся із Запоріжжя.

Те, що я там побачив, маю на увазі те, що відбувалось на досудовому слідстві: я не можу переварити досі!

Хлопці-пономарі за гратами в місцевому СІЗО вже 14-ть місяців!!! Триває суд.

Одного із підсудних — заразили в СІЗО гепатитом ”В”.

Виявляється в СІЗО Запоріжжя — лише одна пара ножиць на 1300 в”язнів (інформація — була озвучена сестрою арештанта Євгена ф. в залі суду). і Євгена Федорченка — молодого хлопця 25 років, пономаря, заразили гепатитом ”В”.

ЗаСТУПНИК прокурора міста Запоріжжя, який приймав цю мою заяву в порядку ст.97 КПК,

 в приватному порядку сказав мені, що дійсно міліція “трохи перегнула палку”.

Я сказав йому у відповідь, що вони перегнули палку конкретно!

10-го жовтня 2011 продовжиться суд над пономарями в Жовтневому суді Запоріжжя.

Там вже є невеличка армія місцевих адвокатів(4).

Але щось вони працюють якось “волнами”. Чи то їх там хтось залякав, чи просто руки вже опустились.

Фактично по цій справі щось реальне робили і роблять адвокати: Валентин Наливайко, Шуляков Юрій Климентійович (з дружиною) та пані Алла Михайлівна Подколзіна. Інші адвокати — не витримали тиску і змішені були піти (але й аби піти — на це теж потрібно мати певну сміливість і рішучість!) 

Троє ментовських адвокатів, які вели цю справу на досудовому слідстві — отримали “чорні” мєтки від кваліфікаційної комісії адвокатури в Запорізькій області.

Один- отримав попередження, двоє інших — позбавлені професії (за схиляння клієнтів до часткового визнання вини — хоча підсудні абсолютно невинні!)

Можу стверджувати це, бо ознайомився з матеріалами кр. справи і бачив відео всіх допитів на досудовому слідстві.

Особливо вразило, що те, що мені розповідав Антон Харитонов на побаченні в СІЗО 23.09.11 (це мій клієнт, який хворіє до того ж на олігофренію), знайшло своє підтвердження на відео — те як він 4 рази змінював свої покази в “явці з повинною”(бо просто не знав, що розповідати — бо його там не було!). На той факт, що у всіх трьох є підтверджене алібі — ніхто не звертає уваги!

Зокрема, був такий епізод. Антон розповів, як з ним проводили “слідчі дії”: оперуповноважені у званні майорів міліції: вночі 30 липня 2010 у райвідділі примушували його разів 5 співати пісню “мільйон алих роз” — після чого — їсти з помийного відра і пити, а потім — вирізали у нього на штанях дірки — навколо карманів.

Річ у тім — що сліди цих знущань є на відео! (це (вирізання карманів) не було зроблено для потреби вибухо-експертів і криміналістів — бо понятих при цьому не було! і такі речі згідно матеріалів справи на експертизу не направлялись!) Це все є на відео: 2 допити і 1 воспроізвєдєніє!!! Антон Харітонов ходить з дірками на штанях, і світить труселями (поправляючи їх постійно). Єдине логінче пояснення цих дій міліціонерів -це те, що Антона ”ломали”!

Він не хотів до того свідчити проти себе. Окрім того — захисників-адвокатів, яких би запросили родичі чи друзі — не було!   

В результаті цих знущань Антон 30.07.10 дав лже-свідчення проти себе і свого рідного брата Сергія Дьоміна, а також — колеги-пономаря Євгена Федорченка! І їх усіх тепер судять лише на підставі цих його свідчень! Інших доказів по справі — немає!

Чому  прокуратура не порушує кримінальну справу на ментів — загадка!

Карпачовські кажуть, що у них все “на  контролі”, але реально це далеко не так,

у них немає ресурсів додавити цю справу.

Тим часом трьом молодим хлопцям світить пожиттєве ув”язнення!

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ