Человек не терпит насилия!

Який зв’язок між Укртрансгазом, першим заступником голови Київської обласної ради Павловим та тарифами на газ?

ukrtranssgazz html 62a59f7f

У виступі Президента, на засіданні Національного антикорупційного комітету, останній наголосив, що боротьба з корупцією залишається в Україні дуже болючою загальнодержавною проблемою. «Це питання, яке прямо зачіпає інтереси кожного громадянина і протягом багатьох років залишається «головним болем» державного масштабу», — підкреслив він.

«Через корупційні оборудки у сфері державних закупівель від 10 до 15% державного бюджету осідають у кишенях чиновників. Це 4 – 7 мільярдів доларів», – підкреслив В. Янукович. «Поширення корупції набуло ознак системності, і ми з вами повинні запропонувати, яким чином будемо боротися з цим явищем», – сказав Президент.

За словами Глави держави, наслідком корупційних схем є неотримані інвестиції, відсутність коштів на модернізацію, розбиті дороги, захмарні ціни на житло, бідна медицина та освіта, застаріла соціальна інфраструктура тощо. «Україна платить велику ціну за корупцію. «Корупційний податок» є важким тягарем і лягає в цілому на всю економіку держави», – підкреслив Віктор Янукович.

Достатньо зрозуміло зроблені висновки, однак дуже помилково зроблені підрахунки так-як не 10-15%, а 20-30% — відсотків державного бюджету осідають у кишенях чиновників. Найбільш спритні розпорядники державних коштів спромагаються покласти до кишені і 50%!!!.

Мабуть жоден із тих хто намагався отримати бюджетне замовлення не буде заперечувати стосовно того, що діючий Закон «Про здійснення державних закупівель», не зважаючи на його постійні зміни, так і не запрацював. Не погодивши заздалегідь із розпорядником суму винагороди за перемогу у конкурсі, витрачати час та кошти на підготовку конкурсної пропозиції є безглуздою справою.

Не зважаючи на найбільш вигідні запропоновані пропозиції винайдуться безліч підстав щоб пропозиція була відхилена, конкурс був визнаний таким що не відбувся, або ж в наступному, після виконання взятих на себе зобов’язань, очікувати фінансування декілька років…

«Конкуренція» у 90 відсотків випадків відбувається між пов’язаними між собою структурами, які заздалегідь погодили свої пропозиції не лише між собою, а і безпосереднім керівником бюджетної установи, що дозволяє переможцю отримати максимально передбачене бюджетне фінансування.

У наступному, завдяки цілком «партнерських відносин» розпорядник приймає незрозумілої якості роботи чи товари за цілком зрозумілу суму вдячності.

Особливо незадоволені звичайно мають право оскаржити процедуру вибору переможця, якщо є бажання та можливість сплатити 5, або 15 тисяч гривень до Антимонопольного комітету України, з якими незалежно від прийнятого рішення скаржник розпрощається, однак назавжди здобуде статус того, хто не в змозі домовлятися з «порядними людьми».

У зв’язку з цим, справжня конкурентна боротьба між учасниками відбувається не у залі конкурсного комітету, а ще на стадії формування плану закупівель у кабінетах посадовців, які керують ті чи інші питання, і аргументами у цій боротьбі є зовсім не гарантії якісного виконання робіт у зжаті строки та з максимальною економією бюджетних коштів, а зовсім інші аргументи…..

Зупинимось на фаворитах.

На сайтах UKRАЇНСЬКА ENERGЕТИКА, НАШІ ГРОШІ та ТВі вже неодноразово публікувалася інформація про «злиту» податківцями схему, розпилу кількасот мільйонів гривень розпорядником – Державною компанією «Укртрансгаз» та товариством з обмеженою відповідальністю «МК Інжиніринг» під час придбання серверного та комп’ютерного обладнання.

http://tv.tvi.ua/program/tender-news-z-natalijeju-sedletskoju-vid-20-08-2012.html

http://ua-energy.org/post/15244

http://nashigroshi.org/2012/03/28/skandalna-prokladka-otrymaje-sche-100-miljoniv-ukrtranshazu/

http://community.hiblogger.net/vse_o_reiderstv/tag/%CE%EB%E5%E3+ͳ%EC%F7%F3%EA/

Після цих публікацій та завдяки мовчазної позиції Антимонопольного комітету та інших контролюючих органів становище «прокладки» в схемі освоєння багатомільйонних підрядів лише посилилось.

Так, ДК Укртрансгаз ПАТ НАК Нафтогаз України з ТОВ «МК Інжиніринг» вже укладено 7 договорів на постачання комп’ютерного обладнання на суму понад 500 млн. грн., Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» на суму понад 56 млн. грн. та Державним підприємством «НАЕК «Енергоатом» на суму більше 7 млн.грн.

Що ж до більш точних підрахунків відсотків, які осядуть та вже осіли в кишенях учасників схеми – достатньо більш уважно розібратися з тими, хто в цій схемі приймає участь, що саме та за якою ціною поставляє ТОВ «МК Інжиніринг Приймаючи до уваги неодноразові проблеми з правоохоронними органами (переховування від слідства та перебування у розшуку за вчинення злочинів пов’язаних із ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах, привласненням, розтратою майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах) та вміння з цих проблем виплутуватися, зважаючи на Донецьке походження — на посаду керівника ТОВ «МК Інжиніринг», як достатньо точно відмітила Наталя Седлецька — фірми «прокладки», призначено Михайла Морозова.

ukrtranssgazz html 55d50a09

За інформацією податківців засновниками МК Інжиніринг є мешканець Черкащини — Лук’яненко Олександр та Павлов Сергій — син першого заступника голови Київської обласної ради V скликання Павлова Юрія Анатолійович, який тривалий час працював у Черкасах. Павлов Юрій Анатолійович — Освіта вища, закінчив Київський політехнічний університет у 1988 році.

За спеціальністю інженер-механік Трудову діяльність розпочав у 1988 році на Черкаському заводі СТО Науково-виробниче об’єднання ”Ротор”.

Працював на посадах директора в різних комерційних структурах. Займав посади директора Київської дирекції банку “Україна”, генерального директора АТЗТ “Енергоресурс-Україна”.

ukrtranssgazz html m236fa316

Депутат Київської обласної ради V та VI скликань.

У травні 2010 року був обраний першим заступником голови Київської обласної ради V скликання.

16 листопада 2010р. був обраний заступником голови Київської обласної ради VI скликання.

Нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України у 2010 році.

Окрім АТЗТ «Енергоресурс-Україна», Павлов Ю.А. разом із сином та Лук’яненко заснували ТОВ «Агроімпекстрейд», ТОВ «Співдружність», ТОВ «Енергопромінвест», ТОВ «Енергоресурси України» та ТОВ «Айкомстейт».

Під час розрахунку очікуваної вартості державна компанія Укртрансгаз «чомусь» зверталась саме до ТОВ “Енергопромінвест” і ТОВ “Енергоресурси України” з питанням повідомити середньо ринкові ціни та які, не зважаючи на відсутність досвіду роботи із комп’ютерним обладнанням, достатньо ефективно своїми «розрахунками» допомогли ДК «Укртрансгаз» вдвічі завищити очікувану вартість ще на стадії складання річного плану закупівель.

За інформацією інтернет-порталу з державних закупівель ТОВ «Айкомстейт» навіть прийняв участь у тендері як фіктивний конкурент МК Інжиніринг програвши останньому по причині надання ще більш високої цінової пропозиції. В інших випадках «фіктивним» конкурентом МК Інжиніринг у боротьбі за стомільйонні контракти методично боролось ще менш відоме товариство з обмеженою відповідальністю «Галант», у якого загальний обіг коштів за рік не перевищує 1 млн. грн., а от тендерну пропозицію всіма визнаного лідера інформаційних технологій – Компанії «ІНКОМ», яка успішно реалізувала проекти по всій Україні завдяки праці понад 1600 кваліфікованих спеціалістів та яка має 30 філіалів, що забезпечують високоякісну підтримку та обслуговування на місцях, посадовці ДК «Укртрансгаз» навіть до оцінки не допустили не зважаючи що їх цінова пропозиція була втричі менше пропозиції МК Інжинірингу.

Як на нашу думку, саме ця формула знайомств є єдиною ефективною запорукою отримання від ДК Укртрансгаз угод на суму в півмільярда гривень. А от для привласнення прихованих від оподаткування близько 250 мільйонів гривень., що становить 50% !!! від загальної суми фінансування, ділки використали доступну загалу схему по пасуванню коштів.

Так, як вже зазначалося, отримані від ДК Укртрансгаз кошти ТОВ «МК Інжиніринг» перераховувало на рахунки фіктивних фірм ТОВ «Валрус-Ексім», ТОВ «Донована – Плюс» та ТОВ «Перший Український Промисловий Альянс» відкриті в ВАТ «ЕРДЕ БАНК»

У розпорядженні редакції виявився запит в правоохоронні структури народного депутата Олега Новікова, який повідомляє про діяльність злочинної організації, створеної на базі ВАТ «Ерде банк», яка надає послуги з конвертації безготівкових грошових коштів в готівку з використанням учасників фондового ринку. Організатором і безпосереднім куратором «центру конвертації» є Демчак Руслан Євгенійович, власник корпорації «Українська бізнес група», до складу якої

входить і ВАТ «Ерде банк», заявляє народний депутат. Згідно інформації, що є у нього, лише протягом 2010-2011 років через цей центр конвертації пройшло більше 400 млн. грн., які надалі були виведені з реального сектора економіки і переведені в готівку.

http://politrada.com/dossier/persone/id/4774

http://compromat.ua/ru/16/79385/index.html

Фактично ж за придбання товару фіктивні фірми частину коштів перераховували на рахунок достатньо відомого імпортера за ціною, яка вдвічі разів є меншою, ніж ціна, яку оплатили державні підприємства.

Дійсно, зазначені підприємства за час своєї праці майже не залишили про себе сліду у всесвітній мережа Інтернет та ЗМІ, про їх існування відомо лише обмеженому колу осіб, які використовували їх для проведення безтоварних операцій та отримання прихованої від оподаткування готівки, а також керівникам податкових органів не «середньої ланки».

Щодо характеру діяльності ТОВ «Донована – Плюс2 — з Інтернету все ж таки вдалося частково дізнатися.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/25653344

13 апреля 2012 года судья Хортицкого районного суда г. Запорожья Нещеретная Л.М., с участием прокурора Коваль Д.П., рассмотрев представление старшего следователя СУ ГУМВД Украины в Запорожской области Диденко Е.Н., согласованного с заместителем прокурора Запорожской области Проценко Е.Т., о проведении выемки документов, содержащих банковскую тайну, — У С Т А Н О В И Л: что следственным управлением в Запорожской области возбуждено уголовное дело по факту завладения должностными лицами ООО «СП «Энергосистема» денежными средствами ОП ЗАЭС ГП НАЭК Энергоатом путем злоупотребления служебным положением, по признакам преступлений, предусмотренных ст.ст. 191 ч. 5, 358 ч.1,4 УК Украины. В ходе досудебного следствия и проведения ОРМ было установлено, что ООО «СП «Энергосистема»ОКПО 33700623 использовалось для увеличения валовых затрат, налогового кредита, документального подтверждения использования денежных средств, получения в последующем наличных денежных средств и фиктивных бухгалтерских документов о понесенных затратах, с целью хищения денежных средств путем переведения безналичных денежных средств на счета субъектов предпринимательской деятельности под видом осуществления хозяйственных операций следующие предприятия: ООО «ИНТЕРСПЕЦПРОЭКТ»35888481; ООО «ВЕКТОР-ТТ»36447575; ООО «И.Б.К. БУДСЕРВИС»32691977; ООО «ПАРМАС»34748362; ООО «ПРОМИНВЕСТКОМПЛЕКТ-К»35888497; ООО «ИНТЕРН-ЮГ»32474484; ООО «ТЕХПРОМПРИБОР С.В.»36879153; ООО «СТР-КОНСОЛЬ»33820767; ООО «СОЛИТ-БУД»36911500; ООО «ФЛОРИНБУДПРОЭКТ»36911521, ООО «КИМ ТОРГ ХХІ»37167083; ООО «ПЛУТОН-62»37167099; ООО «ГАЛАКТЕКС»34640602; ООО «ОРИАЛ»36917523; ООО «ДРАМТОРГ»37398775; ООО «ЛУГПРОМСТРОИСАТЕХМОНТАЖ» 35554567; ООО «МЕТАЛЛ ЛАЙТ ГРУПП»37363873; ООО «ЮГ-ВОСТОК МОНОЛИТ»37573356; ООО “ЕВА ПЛЮС 2010” 37363742.

В ходе досудебного следствия, согласно налоговой отчетности перечисленных выше предприятий, а также документов, обнаруженных при проведении обысков, установлено, что денежные средства, поступающие на расчетные счета перечисленных выше предприятий от ООО «СП «Энергосистема» в дальнейшем перечислялись на счета следующих субъектов предпринимательской деятельности: ООО “КОМСЕРВИС” 32469867; ООО “ВОКПРОМПРОЭКТ” 36246750; ООО “СПЕЦСЕРВИС-РТГ” 36246745; ООО “ПРОГРЕС-О.С.” 37129320; ООО “ГВИД Л.” 36879174; ООО “ПОЛЮС-Л.Ю.” 7129336;

Досудебным следствием проверяется версия о том, что члены вышеуказанной группы создали финансовый механизм, состоящий из ряда субъектов предпринимательской деятельности, имеющих признаки фиктивных, в числе которых имеются перечисленные выше предприятия, при помощи которого должностные лица различных, легально действующих субъектов хозяйственной деятельности конвертировали безналичные денежные средства в наличные и получали фиктивные бухгалтерские документы, которые использовались для увеличения валовых затрат, налогового кредита и документального подтверждения использования денежных средств, с целью минимизации налоговых платежей и хищения денежных средств.

В ходе проведения обысков в помещениях и транспортных средствах, которые использовались фигурантами были изъяты печати следующих субъектов хозяйствования: ТОВ “ПІВДЕНЬ-СХІД МОНОЛІТ” 37573356; ТОВ “І.Б.К. БУДСЕРВІС” 32691977; ТОВ “ТЕХПРОМПРИБОР С.В.” 36879153; ТОВ “ВЕКТОР-ТТ” 36447575; ТОВ “СОЛІТ-БУД” 36911500; ТОВ “ФЛОРІН-БУДПРОЕКТ” 36911521; ТОВ “ПРОГРЕС-О.С.” 37129320; ТОВ “ГВИД Л.” 36879174; ТОВ “ПАРМАС” 34748362; ТОВ “Охоронне агентство “ЕДЕЛЬВЕЙС”” 33899989; ТОВ “ДОНОВАНА-ПЛЮС” 37033932; ТОВ “ФОРТІС-ХХІ” 34268290; ТОВ “ДРАМТОРГ” 37393775; ПП “ОРІЄНС” 32371874; ТОВ “ЄВА ПЛЮС 2010” 37363742; ТОВ “МЕТАЛЛ ЛАЙТ ГРУПП” 37363873; ТОВ “ЛУГПРОМСТРОЙСАНТЕХМОНТАЖ” 35554567; ТОВ “ОРІАЛ” 36917523; ТОВ “ФІАЛКА-АЙРІН” 37221648.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/25653344

http://reyestr.court.gov.ua/Review/27693775

Постановою господарського суду Харківської області (61022, м. Харків, пл. Свободи, 5) від 09.06.2011 року по справі № 5023/4347/11 ТОВ «ВАЛРУС ЕКСІМ» відпрацювавши свій термін, було визнано банкрутом і розпочато ліквідаційну процедуру.

Однак свято місце порожнім не буває і на даний час податківці Київської області лише спостерігають, як під кураторством заступника голови Київської обласної ради ТОВ «МК Інжиніринг» та інші бажаючі розкрадачі бюджетів усіх рівнів жбурляють для переведення в готівку кошти на рахунки фіктивних підприємств підконтрольної області: ТОВ «Зелена Нота», ТОВ «Транс-Мотів ТК», ПП «АС» та ТОВ «Приват-Спокій» ЛТД».

http://reyestr.court.gov.ua/Review/25641386

Так, відповідно до постанови про порушення кримінальної справи №73-207 від 02.09.2011р., винесеної старшим слідчим СВ ПМ ДПІ у Деснянському районі м. Києва Шульгою С.О. порушена кримінальна справа за фактом фіктивного підприємництва, тобто створення (придбання) ТОВ «Арктіка», ТОВ «Тріексім», СТ «Норд», ТОВ «Євромаст», ТОВ «Бета Трейдінг», ТОВ «Преображеніє», ТОВ «Промбудексперт», ТОВ «Альфа-Скрін», ТОВ «Українські торгівельні шляхи», ТОВ «Елітсістемгруп», ПП «Профіл -С», ТОВ «Феррум Груп», ТОВ «Прістекс ЛТД», ТОВ «Валденс компані», ТОВ «Профіткомпані», ТОВ «Профінком», ТОВ «Ольтіма», ТОВ «Ментекс компані», ТОВ «Сіріус юнітрейд», ТОВ «Приват-Спокій» з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (том 2 а.с. 181-182).

Зауважимо, що питання авторів зазначених публікацій та інших IT-компаній не стосуються секретів стрімкого зростання інтересу Ддержавних компаній саме до Бориспільського підприємства ТОВ «МК Інжиніринг» та наданні йому держзамовлень. На ці питання відповіді ми надали.

Нас більше турбує питання, чому після проведеної журналістами роботи явні факти привласнення кількасот мільйонів державних коштів, залишаються поза увагою прокурорів, працівників СБУ та Антимонопольного комітету, не вже і після виборів не вистачає часу?

Щодо тарифів, то за рішенням НКРЕ від 28.12.2011 року №131 з 1 січня 2012 року вкотре змінилися тарифи на транспортування природного газу, про що зазначає і ДК «Укртрансгаз».

http://www.utg.ua/ru/press/з-початку-року-змінився-тариф-на-транс/

Ось і є постає бажання закінчити це вивчення ситуації, яке доречи тривало півтори години з використанням всесвітньої мережі, одним питанням до працівників НКРЕ, Антимонопольного комітету та інших фахівців: «Чи можливо зменшити тарифи на комунальні послуги, або ж не такими темпами їх збільшувати прибравши подалі зазначених вище добродіїв від «плідної їх праці» по комп’ютеризації наших природних монополій?».

Олег Александров, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Павлов — человек Тулуба. В группу фаворитов входят также Онищенко (Кадыров), Нечипоренко В., Тимошенко В..

  2. друзья, а как бы вы поступили, если бы вам регулярно в конвертике носили много зеленых, а вам нужно только сказать ” одобрям” и вам ничего за это не будет . благородно отказались бы ? сомневаюсь. природа человеческая такая, взяли бы, взвесив ввсе за и против. а вот если бы взвесив, знали, что потеряете гораздо больше, то не взяли бы. вот и нужна система, при которой эти служащие будут терять гораздо больше.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ