Человек не терпит насилия!

Мародери молоді та спорту – 4

maldivy

Чудні діла твої, Господи. Міністр молоді та спорту Булатов так переполошився після наших попередніх публікацій про його витівки, що вирішив утворити «робочу групу» для перевірки фактів, оприлюднених Інтернет-виданням «ОРД». А заступник Булатова – скандально відомий Гоцул, який, власне, і організовує грошові побори зі спортсменів – навіть розіслав у громадські організації листа з запрошенням направити представників для участі в цій «робочій групі». Ну, типу, для об’єктивності – щоби було кому вішати локшину на вуха. А чому ж, питається, Булатов не створив таку групу, коли я йому пропонував це зробити ще в квітні?

Ось, будь ласка, один з «листів щастя»:

bullo1

От тільки забув пан Гоцул дописати, що всі ті факти, які були подані в нашому листі до Кабінету міністрів України

http://ord-ua.com/2014/07/04/maroderi-molodi-ta-sportu–3/

і які Мінмолодьспорт терміново вирішив перевіряти, я ще 18 квітня повідомив листом самому Булатову, а наступного дня запропонував Булатову та Гоцулу (під час офіційного спілкування в кабінеті пана міністра) призначити службове розслідування. Але отримав відмову, причому – письмову, за підписом заступника міністра Підгрушної.

До речі, я досі не розумію, навіщо Підгрушна – знаменита українська біатлоністка – погодилась грати роль клоунеси в зграї мародерів, яка зараз окупувала Мінмолодьспорт. Вочевидь – по дурості. Принаймні, на цій посаді Підгрушній точно нема чого робити. Олена Михайлівна прекрасно стріляє та несамовито бігає на лижах, але не має жодної уяви про організаційно-правові засади спортивної діяльності, порядок надання фінансової підтримки фізкультурно-спортивним закладам чи підстави звільнення від сплати земельного податку об’єктів спортивної інфраструктури. Через те вона бездумно підписує те, що їй підсовують підлеглі шахраї – насамперед директор департаменту неолімпійських видів спорту Артем’єв. Тож, за моїми підрахунками, Підргушна вже напідписувала собі десь на п’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна…

Запрошуючи громадські організації взяти участь у перевірці фактів, викладених у наших статтях, заступник Булатова не проінформував своїх адресатів, що ці факти наразі активно перевіряються, причому – без його допомоги. Зокрема, за численними фактами вимагання коштів зі спортсменів, торгівлею неіснуючими в країні «сертифікатами парашутиста» та підробкою документів про фіктивне проведення від імені держави спортивних змагань 29 травня 2014 року відкрито кримінальне провадження за ознаками шахрайства відносно «смотрящіх», яких 12 травня Гуцол представляв у Міністерстві як людей, яким треба платити «безповоротну фінансову допомогу» за право брати участь у державних змаганнях з парашутного спорту. Сподіваюсь, що наступними в черзі на допит будуть Підгрушна, Гуцол і сам Булатов. Нехай розповідають про «сертифікати парашутиста» під протокол.

Сподіваюсь також, що члени «робочої групи» відвідають о 10 годині 30 хвилин 24 липня 2014 року Окружний адміністративний суд м.Києва, де продовжується слухання мого позову до Мінмолодьспорт про скасування виняткового нормативно-правового акта (справа №826/3337/14, розглядає колегія суддів під головуванням Добрянської Я.І. за адресою: м.Київ, вул. Велика Васильківська, 81-а, зал судового засідання №133). Цим актом, який був прийнятий ще за попереднього міністра з ініціативи все того ж пройдисвіта Артем’єва, Мінмолодьспорт зобов’язав усіх спортсменів-парашутистів вступити в громадську організацію, яку очолює оцей самий «смотрящій» — депутат Харківської обласної ради від Партії Регіонів Шаповалов, а також придбати в цього афериста неіснуючий в державі «сертифікат парашутиста» й пред’явити при реєстрації на державних змаганнях платіжний документ про сплату Шаповалову «безповоротної фінансової допомоги, без ПДВ». Скасувати цей шедевр юридичної думки Булатов відмовився, а його заступниця Підгрушна надіслала мені люб’язного листа, в якому роз’яснила, що зазначений нормативно-правовий акт не може бути незаконним, оскільки за часів Януковича бувший міністр юстиції Лукаш його зареєструвала. А Лукаш, як відомо, нічого незаконного дозволити собі не могла.

Звісно, було б краще, якби б пані Підгрушна, якщо вже вона всілась у крісло заступника міністра, ознайомилась би з частиною 4 статті 36 Конституції України й з’ясувала б, чи може орган державної влади зобов’язувати когось вступати в будь-яку громадське організацію й щось там у когось придбавати. Але очікувати на такий подвиг від Олени Михайлівни не доводиться. Вона продовжує підписувати усяку ахінею, вперто відкриваючи для себе двері тюремної камери.

Ну, а тим читачам, які не мали честі отримати запрошення  от заступника Булатова ввійти в «робочу групу» по перевірці наших публікацій, радимо подивитись, як пан міністр спілкується з громадським активом.

https://www.youtube.com/watch?v=odEj-FSHK7Q

Фірми – фіктивні, гроші — справжні

Наївно думати, що Булатов з підручними здатен придумати якісь нові схеми набивання власних кишень. Усе придумано задовго до «жертви російського спецназу» і безперебійно працює багато років поспіль. Звісно, кожне міністерство та відомство має свою специфіку. Десь головні гроші чиновники заробляють на «відкатах» з тендерів, десь – на закупівлі міфічних послуг у фіктивних фірми.

Міністерство молоді та спорту живе, переважно, з грошових поборів зі спортсменів та фінансуванні неіснуючих спортивних змагань. Про те, як нужденно працює пан міністр у цьому напрямку ми розповімо в наступних частинах нашої розвідки. Але любов до фіктивних фірм також притаманна чиновникам Мінмолодьспорт. Причому, ця любов має особливість – якщо,  фіктивні фірми, що обслуговують, наприклад, Мінагрополітики чи Мінекономрозвитку, це «метелики-одноденки», то фіктивні фірми, відкриті для розкрадання «спортивних» коштів працюють собі роками.

Один лише приклад.

Є таке Товариство сприяння обороні України – псевдо-громадська організація, яка в 1991 році оголосила себе правонаступником радянського ДОСААФ (державної структури, що за часи СРСР займалась підготовкою військово-облікових спеціальностей та розвитком технічних і прикладних видів спорту). Це Товариство колись захопило авіаційно-спортивні клуби бувшого ДОСААФ і до цього дня потихеньку розпродає техніку та спортивні аеродроми. Точніше, розпродає заступник голови цього Товариства, такий собі Володимир Михайлович Грибанов, про кримінальні нахили якого підлеглі розповідають легенди, саги та анекдоти.

Кілька років тому Володимир Михайлович та його компаньйони з Мінмолодьспорт вирішили скористатись тією обставиною, що центральний орган виконавчої влади у сфері фізичної культури та спорту має право надавати за рахунок коштів державного бюджету фінансову підтримку тим авіаційно-спортивним та аероклубам Товариства сприяння обороні України, які займаються розвитком авіаційних видів спорту, проводять змагання, тренують спортивний резерв. Щоправда, ТСОУ завдяки все тому ж Грибанову має таке ж відношення до спорту, як нафталін до виробництва тістечок. Але хто буде перевіряти підстави для переказу грошей, якщо контролерами є самі ж чиновники Мінмолодьспорт?

Так ось, домовившись зі співробітниками міністерства про «співпрацю», Володимир Михайлович пригадав, що в містах Дніпропетровськ і Черкаси колись були авіаспортклуби ДОСААФ. Звісно, все, що можна було розграбувати й продати з майна тих клубів – давно розграбовано й продано. Але ж залишились печатки та незакриті рахунки в банках. І стали на рахунки цих неіснуючих де-факто клубів надходити бюджетні кошти.

Але й це не все. На виїзді з Києва по житомирській трасі є аеродром «Чайка», точніше – вже був, оскільки намагання Грибанова продати його під котеджну забудову урешті-решт привели до втрати «Чайкою» сертифікату аеродрому малої авіації. Аеродром цей належить Центральному аероклубу Товариства сприяння обороні України ім. О.К.Антонова, код ЄДРПОУ 2725836, який мав би право на отримання державної допомоги, якби б займався розвитком спорту.

Так ось, що зробив Грибанов. Він зареєстрував під майже такою ж назвою (але без згадки про великого авіаконструктора) фіктивну фірму «Центральний аероклуб Товариства сприяння обороні України», код ЄДРПОУ 35772380. І саме на рахунок цієї фірми впродовж кількох років приймав бюджетні гроші замість справжнього аероклубу. У такий спосіб Грибанов і співробітники Мінмолодьспорт примудрились вкрасти понад 2 млн. грн.

Скажу прямо: отримати підтвердження цього мені було непросто. Довелось довгий час судитись з Товариством сприяння обороні України, вимагаючи надати документи щодо бюджетного фінансування. І лише на виконання ось цієї постанови Окружного адміністративного суду м.Києва

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/26282037

я отримав кілька кілограмів макулатури, серед якої розшукав, зокрема, документи про бюджетне фінансування двох фіктивних фірм – неіснуючого Черкаського авіаційно-спортивного клубу і фірми-двійника «Центральний аероклуб Товариства сприяння обороні України», код ЄДРПОУ 35772380. Ось, наприклад, затверджений Грибановим план використання бюджетних коштів фіктивного аероклубу на 2010 рік в сумі 552,8 тис. грн., погоджений тодішнім заступником міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенком:

bullo2 scaled

У квітні 2014 року, спілкуючись з Булатовим та його першим заступником Вишняком, я попередив високоповажне панство, щоби вони не здумали й далі переказувати державні гроші на рахунки фіктивних фірми. Але де там. Направивши згодом інформаційний запит у Мінмолодьспорт щодо фінансування неіснуючого Черкаського АСК і фіктивного «Центрального аероклубу Товариства сприяння обороні України», код ЄДРПОУ 35772380, я отримав відповідь за підписом все тієї ж самої страждалиці Підгрушної.

bullo3

Попри всі попередження, Булатов таки вирішив надати фіктивному аероклубу, який на балансі не має навіть чайника, 320 з половиною тисяч гривень «фінансової допомоги» за рахунок платників податків.

bullo4

Сподіваюсь, довідатись про цей факт буде цікаво членам «робочої групи», яку Мінмолодьспорт скликає для перевірки наших публікацій. Також зазначимо, що фінансування Булатовим неіснуючих спортивних організацій вже перевіряється в рамках відкритого кримінального провадження. Принаймні, заступник голови ТСОУ Грибанов ходить до слідчого, як діти в школу, і намагається пояснити, куди ж впродовж 4-х років поділись 2 млн. бюджетних гривень.

(далі буде)

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Початок статті:

http://ord-ua.com/2014/06/26/maroderi-molodi-ta-sportu-/

http://ord-ua.com/2014/07/01/maroderi-molodi-ta-sportu–2/

http://ord-ua.com/2014/07/04/maroderi-molodi-ta-sportu–3/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

17 ответов

  1. Булатов, як видно, напакувався так, що його самого вже пора пакувати не в Домінікану, а винятково до діда Лук’яна.

  2. Правительству Украины необходимо внести в Верховный Совет Украины законопроект о сборе разового налога для нашей армии с состоятельных граждан Украины. Налог должен распространяться на мотоциклы, автомобили, яхты, самолеты стоимость, которых превышает 20 тыс. дол. США; недвижимтость, ( в т.ч. земельные участки) стоимтость, которой превышает 80- 100 тыс. дол. США; депозиты, начиная с вкалодов 20 тыс. дол. США; ценных бумаг и т.д. Размер налога должен быть пропорциональным размеру имущества и денежного сбережения : чем состоятельный гражданин Украины — тем выше ставка налога.Освобождаются от налога лишь те граждане, члены семей которых являются участниками АТО.. Это будет справедливо по отношению к нашим бойцам, которые защищают свободу и единство нашей страны и отдают свои жизни за нас.

  3. Напрасно посадили в кресло минспорта брехливого демагога Булатова. Странно что Яценюк слепой в сторону минспорта.А Ярема занят против палаточного городка,рано расходиться из майдана.

  4. То что Булатов проходимец, казнокрад и непроффесионал это уже очевидно! Его место в тюрьме, как и других подельников. Паралельно нужно разобраться и тщательно проверить “деятельность” другого жулика Министерства Александра Артемьева — руководителя Департамента по неолимпйиским видам спорта. Сколько за годы его работы бюджетных средств было отдано сомнительным федерациям и общественным структурам ? Наверное десятки миллионов. Сметы на соревнования безосновательно завышали в 2-3 раза, а откаты шли в карманы Артемьева

  5. Имеете то, сто имеете. Автор статьи напрасно журит биатлонистку. Он, по всему видно, не имел дел с профессиональным спортом (да и со спортом в общем. Разве, что на любительском уровне). Хочешь нормально жрать, нормально тренироваться и т.д. будешь подписывать всё, что подвинут — такова реальность. То, что этого дебила садить надо ещё “вчера” — это точно. А на поверку в общем — у нас не спорт и не физкультура, а проходной двор, разве только для своих людей. Возьмите тех же Кличко-менов: ну, спортсмены, ну, хороши. Ну, и хуковали бы себе. Не же — в мэры. Из него мэр, как из моего члена свисток для футбольного судьи. Вы думаете, что они деткам площадочки строят за своё кровное бабло? Нашлифилантропов… Часть за гранты с международных союзов, а в основном из гос.кармана. Благодетели, бля…
    А Булатова не только гнать надо, его надо и лечить. Этот дурагон с таким диагнозом, что спросу с него мало. Его все года за придурка держат — с придурка спросу меньше. Вот он, как герой бессмертного романа, и занимает везде вроде места и хлебные, но в случае возникновения форс-мажорных обстоятельств — на больничку и, пока сходило. Дебил борется за здоровье нации и ещё возглавляет такое Министерство… Во истину — страна дураков. Вот только дураки по ту сторону барьера, на трибунах, в вип-ложах…
    С чем нас всех и поздравляю!

  6. Думаю, автору статьи небезынтересно будет узнать, что в городе Луганске, описанная им организация ТСОУ под руководством председателя Луганской обласной организации ТСОУ Белоусова Сергея Михайловича, стала одной из баз подготовки боевиков для террористической организации ЛНР ввиду наличия тира и других полезных боевикам функций в здании автошколы ЛОТСОУ по адресу г. Луганск, ул. Оборонная, 24.
    Ранее ЛОТСОУ зарабатывала на сдаче в аренду помещений в присвоенном ею здании и услугах частной автошколы, а когда Украине понадобилось то самое “содействие обороне”, то содействие было оказано террористам в виде предоставления тира, а также помещений для проживания боевиков (для этих целей Луганская областная организация содействия обороне Украины любезно предоставила помещения с отдельным входом в торце здания).
    Подтвердить это могут все арендаторы здания, регулярно наблюдавшие около 100 человек с автоматами, еще до начала активных боевых действий, а может, если хватит совести, подтвердит это и сам “полковник” Белоусов С.М.

  7. Автор добре знає, як Луганська обласна організація ТСОУ допомагала ЛНР. Більш того, з аеродрому “Тарасовка” Луганського авіаспортклубу ТСОУ регулярно здійснювались незаконні перельоти легкомоторної техніки в Росію й назад — таким чином завозилась зброя.

  8. Та Булатов — это пидар. Пусть радуется, что сейчас идет война с российскими тварями и нет времен и возможности обращать внимание на его тупорылое “керування”. Но как только завершится АТО, этого хитрожопого кнура моментально выбросят из министерства.
    Позорник — в комнате отдыха принимать на рот от подчиненных….

  9. Грустно и больно осознавать, что майдан ничего не изменил в отношениях преступлений, совершаемых чиновниками.

  10. Пане ort, у наступних статтях цього серіалу Ви багато чого цікавого прочитаєте про Артемєва та його брата-акробата Шевляка. Причому — з документами. Мені вдалось прослідкувати повністю ланцюжки, по яких вони проганяли гроші — від наказу міністерства про виділення коштів на фіктивні змагання до липових актів виконаних робіт. Також Ви довідаєтесь, як Артемєв став віце-президентом Спорткомітету, а Шевляк — президентом. І скільки й кому вони за це заплатили.

  11. Свой-чужой
    Типа сразу было не понятно, что майдан — это очередной лохотрон для смены рыл у кормушки. В 2005 году было то же самое. И что? Теперь кровавыми слезами умываемся. Крым просрали. Куча трупов в стране. Доллар по 12. Бензин по 15,7. Европе мы нафиг не нужны такие красивые. Зато дерибан идет с утроенной силой! Миздобули!!! И гимн надо не забыть спеть на ночь три раза. Чтобы согреться и жрать не хотелось! Сала героям!

  12. Правильная проблема поднята.
    Мой тренер возит пацана, чемпиона мира по боксу (!), на соревнования за свои деньги))
    Когда приехали с последнего мирового первенства с бронзой федерация не то что не поздравила — даже не поинтересовалась что и как)))
    На недавнем турнире Кличко в Броварах лучшего боксера назначили задолго до окончания всех финальных боев (!), а премии боксерам за призовые места “уменьшили” после отъезда с соревнований Кличко)))
    Позорище!
    А вот что мордатый делает в кресле министра — до сих пор непонятно))

  13. Пане Моше Даян. Боксери за свої гроші лише на змагання їздять. А парашутисти оплачують ще й саму організацію змагань, абсолютно все — від харчування суддів до заправки літака. Але Булатову цього замало й він вимагає, щоби спортсмени ще й платили “безповоротну фінансову допомогу, без ПДВ” смотрящєму з Харкова. Сьогодні був суд — я вимагав скасувати нормативно-правовий акт Мінмолодьспорт, яким заборонено до участі в державних змаганнях допускати спортсменів-парашутистів, які не вступили в громадську організацію цього Шаповалова й не заплатили йому допомогу. Судове рішення буде пізніше (в порядку письмового провадження), але треба було послухати представників Булатова, які запевняли, що збір грошей зі спотсменів передбачено міжнародними правилами.

  14. Пане, Володимире! А які шанси у Чайки вижити, коли наповзають скромні хатинки наших бідось? Котеджне “царське село” же зробить все, щоб не жити “під крилом літака”, а у тиші і спокої.І будувати свої коробки далі.

  15. Якщо терміново вигнати Грибанова, змінити керівництво аероклубу й припинити продаж авіатехніки та приміщень, то, можливо, “Чайку” вдасться зберегти. Проблема в тому, що аферисти з ТСОУ підписали дозволи на приватну забудову в санітарній зоні аеродрому. Якщо тільки “Чайку” викреслять з переліку аеродромів України (перший крок до цього вже зроблений — немає сертифікату аеродрому малої авіації), то забудову зупинити буде неможливо. Зараз ще є шанс. Головне — не допустити будівництва в створі ЗПС, хоча б на відстані кілометра від обох торців.

  16. Вита Семеренко: Не всем участницам золотой эстафеты дали обещанные квартиры — http://terrikon.com/posts/195873 (Валя и Вита, как раз не получили ничего … и скорее всего не получат) … а Пидгрушная получила квартиру в Киеве … так что спорный вопрос — напрасно журят биатлонистку или нет ( … или нормально, что почему-то нет денег отправить на Европу нашу сборную по легкой атлетике(походу Булатов еще большая гнида, чем может показаться, — лучше тварь привези броники в зону, а ракетки парни там сами найдут). но что делать …его прикрывает “самая главная антикоррупционерка в мире с шизо-параноидальным психозом” … Великая и могучая черновол.

  17. Даже если вы выгоните тысячу грибановых, притопают на их место 1001-й … ( всех “на палю”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ