Человек не терпит насилия!

Прощай Кабмін

Завтра напишу заяву. Хтось буде кепкувати – уряд і так доживає останні місяці перед виборами. Я згодна: звільнятися треба було раніше. Проте так хотілося доробити початі справи. Так хотілося зробити конкретні корисні речі для України. А тепер прийшло чітке усвідомлення – моє там перебування було ДАРЕМНЕ.

Бо не має в Україні політичної волі на безкомпромісну, широкомасштабну війну з корупцією. Навіть, якщо це стосується гвардії Януковича. Не люструвати їх треба, а саджати, їх активи повертати державі. І не лише тих, хто офіційно були при владі, а в першу чергу тодішніх “смотрящих”, які навіть під закон про люстрацію, що у ВР не підпадають. Але генпрокуратура давно нікого не арештовує, а навпаки загальмовує справи…

Певно я себе буду картати все життя, чому не поставила таку очевидну крапку раніше. Я могла би останні місяці бути поряд з чоловіком,бути собою, бути в справах. Корисніше для країни бути рядовим, ніж урядовим уповноваженим при відсутності політичної волі…

В принципі рішення поставити крапку я прийняла під час останнього перебування в батальйоні “Азов”. Однак повернулася в Київ сподіваючись доробити кілька справ, яким не вистачало останнього поштовху. Як я ПОМИЛИЛАСЯ. Я так їх і не зробила, а чоловіка не стало.

Я опишу кілька марудних днів перед КІНЦЕМ для розуміння.

Зокрема, в позаминулу середу Мінюст намагався винести на Кабмін законопроект про створення спеціалізованого силового (слідчого) органу протидії корупції. Таке собі міні ФБР. Я двома руками “за”. Коли на Майдані оголосили про призначення мене керівником неіснуючого Антикорупційного бюро, мова якраз йшла про створення відповідної структури.

Законопроект про створення такого органу я вже раз презентувала на засіданні Кабміну. Однак Мінюст подав на Кабмін інший законопроект – дітище “Удару” (нардепа Чумака та заступника мінюсту Рябошапки), який був написаний ще в часи Януковича. Родзинка цього чудо-проекту в тому, що він дозволяє новоствореному органу не чіпати священу корову (не розслідувати корупційні справи можновладців), а… громити приватний бізнес. (Виявляється мало у нас силових структур, які тиснуть бізнес! Треба ще одна?)

При чому “бомба під бізнес” хитро закладена у перехідних положеннях законопроекту. Там чітко прописано, що слідчі Національного бюро антикорупційних розслідувань здійснюють розслідування злочинів здійснених в приватному секторі, якщо розмір предмету злочину або завданої шкоди перевищує в 500 раз мінімальну зарплату (600 тисяч грн. на сьогодні)

Якщо є така можливість, хтось може повірити, що слідчий НБАР почне розслідувати корупційні дії Президента чи генпрокурора? При чому можна не чіпати великий бізнес – досить “боротьби з корупцією” в середньому. Тобто це найгірше, що може бути.

Щоб не допустити прийняття такого “жаху” я примчалася з АТО, хоча внутрішньо вже була налаштована писати заяву на початку серпня.

Жах, полягає ще й в тому, що окрім “Удару” цей законопроект лобіює цілий перелік громадських організацій та активістів (у них комерційний інтерес – грантові гроші, а також хворі амбіції та вроджена підлість) та навіть ЗМІ. (Це ілюстрація, що кривавий Майдан, нас не вилікував. Хворим залишається не лише політикум, а також громадський сектор, надзвичайно залежними та заангажованими є ЗМІ. Наприклад, розмову Шепелева, яку я оприлюднила в блозі, перед цим відмовилися надрукувати аж чотири сайти. Далі я вже не зверталася – принизливо).

В середу вдалося добитися того, що міністр юстиції Петренко пішов мені на зустріч та запевнив, що в наступну середу мінюст подасть законопроект, який я вже презентувала на Кабміні. Довелося лишатися в уряді, ще на тиждень.

Тим паче нагальних справ було неймовірна кількість. В четвер намагалася переконати мінюст, що нам потрібно переймати світовий досвід встановлення бенефіціарів (справжніх власників бізнесу). В усьому світі цю інформацію офіційно збирають банки під час відкриття юридичними особами рахунків. Такий підхід працює адже бізнесмени не ризикують оформлювати рахунки на підставних осіб, а якщо і оформлюють, то на вузьке коло надійних людей. Тому в Західному світі з такою легкістю були встановлені та арештовані рахунки Фірташа, Іванющенка, Клюєва. А в нас вирішили винайти велосипед з квадратними колесами – зобов’язати бізнес відкривати власника (фізичну особу) в єдиному реєстрі підприємств. Який результат? Попіаримося, а потім отримаємо в реєстрі інформацію про цілу армію підставних осіб замість справжніх власників бізнесу. Для чого?

В п’ятницю проводила прес-конференцію, щоб попередити злочин: не дати Курченку з Коломойським вивезти з Одеського НПЗ арештовані нафтопродукти Курченка. Оприлюднила одну їх схему, але не факт, що вони вже не працюють над іншою. У цій війні за 1 млрд. грн. для держбюджету крім МВС мені ніхто не допомагає.

В п’ятницю також був урядовий комітет. На ньому мусила розглядатися, ще один важливий мені проект Постанови, який мусив відмінити постанову уряду Азарова N231, що запустила функціонування корупційної монопольної схеми відомого нардепа “батька тендерної мафії” Антона Яценка.

Однак секретаріат Кабіну вніс проект в додаткові питання. І я переконана, що це невипадково. Бо у Яценюка була важлива зустріч на 17 годину, тому черга до проекту не дійшла і це просто жах.

Адже корупційна схема Яценка в сфері оцінки для цілей оподаткування грабувала українців 20 днів при минулій владі, а вже 5 місяців грабує при нинішній.

І це при тому, що ще на початку червня прем’єр Яценюк розпорядився – “терміново відреагувати”. Я взялася за роботу разом з Мінюстом. Ми розробили проект постанови. Погодили з усіма міністерствами. Далі проект зайшов в секретаріат Кабміну і… ВСЕ. Як чорна діра. Місяць минув, а результату немає.

Відповідальність за це повинен нести міністр Кабінету міністрів Остапа Семерака. Це особливо не відома загалу урядова особина,але з досить вагомими важелями впливу. Міністр кабінету міністрів має в своєму розпорядженні бюрократичний інструмент, який дозволяє тягнути час з прийняттям підзаконних актів в яких він по якимось причинам не зацікавлений. Так сталося і з проектом постанови, яка ламає корупційну схему Яценка.

Я знаю, що Яценко бігає по кабінетам і щедро пропонує хабарі. А ще, я впевнена, якщо не проходять атикорупційні ініціативи, причина одна – корупціонери “занесли бабло”. В інші пояснення я не вірю, вони -лукаві.

В минулу середу я ховала свого чоловіка, а Кабміні в цей час відбувалося засідання уряду. І навіть в такий день там не пройшли ініціативи, над якими я билася місяцями. Ні законопроект про створення силового антикорупційного органу, ні постанова знищення корупційної схеми Яценка. (Я впевнена Яценко “заніс” гроші. І для мене вони в крові мого чоловіка. Вона тепер на твоїх руках – Семерак?)

***

Я не даремно так детально розписала моє життя в останні дні життя мого чоловіка. Підлість, бюрократичне болото випивало всі соки, я була пригнічена проблемами, роздратована безрезультатністю, що навіть не подзвонила йому напередодні. І тепер все життя буду себе картати.

В суботу, в останній день його життя, мене психічно добили ще дві новини. Я з’ясувала, що організатор ескадронів смерті на Майдані, спонсор сепаратистів Юрій Іванющенко, продовжує будувати нове “Міжгір’я”. Камази завозять дорогий мармур для облицювання житлового будинку на тисячу кв. метрів в Конча-Заспі, митці продовжують писати пухкеньких янголів на стелі сусіднього палацу для прийому гостей, а охоронці хваляться, що будівництво “кришують” люди від Кличка. (Я маю додаткові факти, які підтверджують щирість їх слів).

І потім знову розмова з міністром кабінету міністрів Семераком. Я дізналася, що він скоротив апарат урядового уповноваженого з трьох до двох людей. Уявіть -дві людини…Наче в цій країні взагалі не існує такого явища, як корупція!!!

А керівником управління корупційних ризиків в секретаріаті з яким я вповноважена працювати Семерак призначив Андрія Жовнера. Зі мною цей кандидат жодним чином не погоджувався, бо думаю Семерак його погоджував з іншими людьми. Жовнер в свій час був довіреною особою на виборах Артема Пшонки та працював в генпрокуратурі Пшонки-старшого, керівником управління захисту… прав та свобод громадян. І це в часи Майдану!!!

Однак найгірше, це навіть не окремі факти, а причина підленької поведінки міністра Кабінету Міністрів, від якого я нажаль дуже залежна, бо не є членом уряду. А причина проста – позиція відносно мене прем’єра Арсенія Яценюка. Семерак виляє хвостиком, і повзає на пузі перед усіма, хто в ходить в орбіту Яценюка, а інших для власного самоствердження він завжди готовий вкусити за гомілку.

Взагалі Яценюк – це головна причина чому мені вже давно треба було звільнитися з уряду. Справа в тому, що прем’єр і урядовий уповноважений з антикорупційної політики працюють в одному приміщенні, але при цьому взагалі не перетинаються.

Яценюк просто не вважає за потрібне працювати з уповноваженим з антикорупційної політики. Я не можу озвучити йому, якусь проблему або питання, я не учасник вузьких нарад за участю прем’єра в профільних питаннях: антикорупційного законодавства чи стосовно знищення окремих корупційних схем. Про результати таких нарад я дізнаюся останньою. Тоді навіщо весь цирк зі мною?

Хоча це зовсім не означає, що Кабмін геть не бореться з корупцією. Яценюк намагається отримати додаткові надходження в бюджет, а для цього треба ламати корупційні схеми. Я свідок, що чимала кількість корупційних схем знищена цим Кабміном. Функції антикорупціонера в уряді в основному виконує міністр фінансів Шлапак.

Стосовно мене певно Яценюк вирішив, що з мене достатньо ролі ганебного стовпа. На Майдані, всій країні він повідомив, що Чорновол відповідає за боротьбу з корупцією, от прапор їй в руки, нехай і відповідає. Я насправді готова нести негатив, я цього не боюся. Мені головне для себе усвідомлювати, що я корисна для країни. Проте тонути в бюрократичному болоті, в цьому не має нічого корисного.

Я все сподівалася налагодити контакт з Яценюком. Справа в тому, що на мою суб’єктивну думку Яценюк – хороший прем’єр, на своєму місці. Але мої зусилля виявились марними. Чому? Може тому, що виглядати в очах суспільства Яценюк хоче ще кращим. А це зв’язує руки. Адже почни наприклад війну з олігархами, тебе демонізують ЗМІ, що належать олігархам. А народ повірить не справам, а “телеку” і будеш ти найгіршим прем’єром. Така правда життя в нашому хворому суспільстві, де на для безкомпромісних дій потрібна готовність до повної самопожертви. А її не має.

Саме тому, в час, коли я кричу, що Юрій Бойко намагається витягти (вкрасти) з “Нафтогазу” газ вартістю 2 млдр. доларів, я зустрічаю цього пана, не де не будь, а в Кабміні. Саме тому, Кабмін не може продати арештоване пальне Курченка, адже це викликає роздратування Коломойського, бо той вирішив, що це його паливні матеріали. Саме тому, я не можу зламати корупційну схему квотування експорту металобрухту, що грабує бюджет в інтересах Ахметова- Пінчука.

І це тільки з того переліку справ, якими я опікувалась. І мені такі правила гри гидкі. Тому я звільняюсь.

Я не хочу бути лялькою, я не хочу займатися самопіаром, а також скочуватися до тупого критиканства. Тому звільняюсь.

Хоча повторюся: уряд не є поганим. Просто наша країна така ще хвора, ще мало патріотизму, що навряд чи можна чекати кращого від влади на даний момент. Так, влада хвора корупцією, політичними інтригами і бозна ще чим. А суспільство, в якому мастер піару на крові – Ляшко має найвищу електоральну підтримку – здорове? Я стикнулася випадками того, як колишні близькі колеги журналісти проявили шокуючу підлість, побратими з якими на Майдані ходила під кулі, раптом опісля перемоги потягнулися до красивого життя…

Можна перераховувати багато аналогічних прикладів. Майдан не очистив нас. Він тільки став початком важкого шляху. По-суті, Майдан і АТО, є аналогом надвисокої температури, яка бореться з хворобою організма України, але так само загрожує його і вбити. Однак той факт, що Україна ще жива дає високий шанс на позитивний результат. У війні, у крові, у кризі нині народжується наша нація.

Я вірю, що все буде добре для країни (хоча може короткочасно стати і гірше) і ми ще дорого ми заплатимо, і ще багато помилок зробимо.

Головне не втрачати гідності і духу боротьби. Краще бути самою, ніж бути з підлими. Краще бути ніде, ніж лялькою в кабміні. Це не гідно, це беззмістовно і безрезультатно. Може я себе, ще знайду… І дякую Кабміну за досвід, за знання, як працює державна кухня.

Тільки такий неймовірний жаль, що я не прийняла це рішення раніше. Я була би собою. Я би мала кілька місяців ЖИТТЯ. Я би може порятувала мого Миколу. Адже попередньо ми домовилися бути разом. І дев’ять днів тому він помер не від кулі, а від того, що втратив кров. Мене не було поряд і я не перетягнула жгутом його ногу.

А ще я винна, що дозволила цьому бюрократичному болоту мене засмоктати, що в останні дні життя він не відчув мою підтримку. Мені було не до нього, я жила війною з бюрократією в тому клятому будинку на Грушевського. І тепер я просто тупо ненавиджу те життя.

Останні дні я прокидаюся з жахом. І уявляю, як в останній світанок він спостерігав, як над соняшниковим полем розливалося червоне марево і зі сторони Московії сходило сонце. Тоді він встав раніше за всіх. Певно думав про смерть. Мені розказали, що, коли батальйон виїжджав з бази, він зауважив побратиму, що його годинник зупинився. “Поганий знак”, – сказав він. Він справді в таке вірив. Саме тому він не спав і о 4.33 ранку написав мені СМС: “Я тебе люблю”.

Коли він “клікнув” відправити, під Києвом, майже за тисячу км. на захід, де ще була темна ніч, на тумбочці біля мого ліжка телефон прожужав прихід СМС.

Я схопилася, але так не зрозуміла, що мене підняло. Підійшла до сина, але малюк був сухий.

Сон не йшов. Він не йшов багато годин, бо це Микола намагався дотягнутися до мене ниточками думок, але я думала про Семерака, про Яценюка, про справи, які не йдуть, в моїх думках урядовий уповноважений бився головою об стіну, я так і не згадала про чоловіка, що мене так любив.

А йому так потрібна була моя підтримка, тільки її можна було протиставити фаталізму.

До телефону я підійшла тільки пізнього ранку. Коли я читала слова любові від нього, він вже годину, як був мертвий і писала відповідь: “Я тебе теж дуже люблю” я вже мертвому.

Моє СМС пішло в нікуди. Я не знаю де його телефон. Певно залишився в залитих кров’ю штанах, які викинули медики. Яке це вже має значення…

А далі був морг Маріуполя, його скляні очі горіхового кольору. Я підняла покривало з його ноги, я хотіла лишити собі шматину з його кров’ю і побачила невелику рану, від кулі невеликого калібру, яка була перев’язана лише бинтом. Виявляється це він сам себе перев’язав. Певно він забув жгут… Ми завжди виправляли помилки один одного, ми були командою. Він стік кров’ю, бо мене не було поряд. Бо я ВЧАСНО не написала заяву про звільнення. Хоча в мене стільки було часу. Я мусила це зробити ще в травні місяці, коли я вперше вирішила, що це не моє, що моє місце в АТО. Він звісно не вітав це,звісно був проти, але приймав, бо єдиний розумів мене.

Ми могли би бути разом аж три місяці. Натомість я мала три місяці безсилля і ганьби, пустого життя. (дещо правда вдалося зробити, але в тому рахунку,який я виставляю собі цього мало). Бюрократичне болото це не те місце, де я можу бути ефективна.

Треба бути собою.

31fcc berezovuj3.jpg.pagespeed.ce.hDVH2BuS6j
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

60 ответов

  1. Спасибо что такие как Вы люди есть у народа Украины, пусть Господь хранит Вас Татьяна не опускайте руки, примите соболезнование, пусть эти суки горят в аду!!!!!! Все что Вы написали очень грусьная правда.

  2. Ну вот, в сентябре к Прозревшей Черновол прибавиться еще ТЫСЯЧ ТРИДЦАТЬ Прозревших.
    По информации СМИ, Запорожский автозавод ЗАЗ вынужден прекратить выпуск автомобилей. Согласно приказу увольняют 20 тысяч рабочих, в октябре предприятие покинет последний работник, завод режут на метал. С приказом об увольнении уже ознакомлены все работники завода. А если к 20 т. прибавить и семьи новых безработных, да на 700 тыс. населения, то это только цветочки…

    Причина- Васадзе сказал, что «экспорта в Россию нет, внутренний рынок сжался, в ЕС пока выйти не можем».
    «Слава Украине, Ура ЕС, Путин виноват», в общем, продолжайте дальше «ла-ла-ла». Идиоты!!!

  3. Гидоти,мразі..Скрізь корупційне болото і не видно перспектив покращення. Потрібен новий Майдан. нова революція і всіх “героїв” публікації кинути на грати на все життя. Справедливість має робороти зло, інакще смерті наших вояків на Луганщині і Донеччині не виправдати нічим.

  4. До речі, Марку, нагадати, хто привів Ляшка у велику політику? І того таки Яценка, якого згадує у своїй статті Тетяна? І Васадзе, який лобував, і роками отримував пільги для вітчизняного автопрому, та так і поховав його, в результаті. І багатьох інших “достойників”? “Вона” так за Європу, як і за відкриті списки: на словах. Не пам”ятаєте, як відреагувала “Батьківщина” на окупацію частини Грузії? Ніяк!

  5. По-моему, Черновол просто нужен был предлог. Поматросила и бросила (или помайданила?). Зачем было строить из себя непримиримого борца с коррупцией, если в итоге ничего делать не собираешься? Люди, блин, не те с ней работают. Придумала какое-то «доверенное лицо Артема Пшонки на выборах» и еще какие-то глупости. Для меня это просто отмазки и нежелание делать то, о чем заявил.

  6. Таня не от ступай и не сдавайся!!!!! Все кто там на ато вернутся и спросят у сеньки за что гибнут наши пацаны! А он с нас гос. служащих снял все и получаем по 1000!!! Как кормить свою семью где жить? За все это они ответят на выборах!!!!! Надо голосовать за таких как ты иди на выборы готовь свою команду и тогда они увидят умнеет у нас народ или нет!!!!!!!

  7. Марку, мені скучно Вас переконувати, бо мої факти Ви не спростовуєте. Я наперед знаю усі Ваші аргументи, і основний із них — “ій не дали”. На мою скромну думку, якщо ти бачиш, що не можеш виконати надані виборцю обіцянки, іди у відставку, тоді не будеш нести відповідальність. Газовий контракт, це взагалі апофіоз офігею. Події в Донбасі: Ви не підкажете, хто призначив людей Ахметова і Єфремова начальниками обласних міліцій, і до чого це призвело? І так далі, і тому подібне.

  8. Звісно, що співчуваю! Втрата близької людини — це завжди боляче. Але так само боляче коли тебе безпідставно звинувачують у гріхах… А на совісті Тетяни багато таких звинувачень, при чому на весь світ… Це недобре, і можливо втрата чоловіка це сигнал зверху для Тетяни, щоб вона стала розуміті й чужий біль…. Враження від її ємоційних всплесків такі нібито вона була “свята”, а всі інші ”святотатці”…

    І ось вона зрозуміла, цитую “Корисніше для країни бути рядовим, ніж урядовим уповноваженим при відсутності політичної волі…”.
    І не тільки при відсутності політичної волі, а й за відсутності пава обіймати таку посаду: ні відповідної освіти, ні стажу державної служи і т.п. А звідси й такі підсумки: зайшли, наломали дрова, знищили все, що могли і тікать…
    Це не по державницьки…
    Але маємо, що маємо…
    А маємо тільки втрати: НЕБЕСНОЇ СОТНІ, КРИМУ, ТИСЯЧ ВОЇНІВ, РОЗРУХУ НА ДОНБАСІ…. Натомість маємо що — СВОБОДУ??? Чи знову в її ОЧІКУВАНІ!!!!
    Слава Україні!

  9. ловлю себя постоянно на мысли что на донбассе спецом губят лучшую и активную часть украинцев. А в тылу толстожопые менты, прокуроры, судьи, налоговики, сбу, мчс, военкомы… всех неперечислиш как брали так и берут, как крышевали так и крышуют и смеются над защитниками считая их недоразвитыми и лохами… Собаки лают а коррупционный караван идет…
    Порошенко по следам Януковича расставляет ни честных профи а лояльных к себе коррупционеров(ярема- его баблоприемник даниленко, увд Киева Терещук, налоговик-хоменко-филимонов, укрземы, главархитектуры, главпромху… до утра можем перечислять…). Поменялись лиди контролирующие потоки и схемы, но система не измениламь… И уже новый генпрокурор в каплычке Пшонки замаливает грехи на мощах святых…
    Короче все Евфремовы-Колесники-Олийныки-Клюевы-портновы-клименки-пшонки… порехали… Бурное начальное негодование, кипучая деятельность, а потом задымление спадет и повторение 2004 года, недосканале законодавство….
    Черновол нехер сопли жевать… Ради мужа оставайся, потрахай мозги, повытягивай у них все жилы, диктофонные записи, телевиденье, статьи… В ато люди гибнут а мы Черновол на каналах не видели ни разу с фото-видео и тупо истерикой. Татьяна Вы От кабмина в кисель превратилась, по течению решили… Забыли что согласившись на кабмин вы взяли ответственность и не можете бежать с поля боя…
    Джеферсон: Искусство управление государством- быть честным
    Гавел: лучше 5 лет непрофессионализма, чем 50 лет саботажа…

  10. Пока лучшие сыны Украины кладут головы на востоке страны, за их
    спиной творятся вещи, которым точнее всего подходят определения
    «предательство» и «мародерство»
    Вот несколько свежих примеров.
    Как сообщила программа ТСН канала 1+1 во вчерашнем вечернем выпуске
    новостей, в Херсонской области частная компания «Херсоноблэнерго»
    бесплатно электрифицировала блок-пост оккупационных российских войск,
    бесплатно же поставляя врагам Украины электроэнергию. В то же время
    блок-пост украинской армии, расположенный напротив, ночь коротает при
    фонариках и дизель-генераторе, поставленном волонтерами.
    Попытка журналиста выяснить, почему так, у главы райгосадминистрации
    Генического района (Сергей Кожевой) к успеху не привела — чиновник «был
    не в курсе». Также был не в курсе и глава генического районного
    подразделения «Херсоноблэнерго» Вячеслав Бабич, откровенно на камеру
    валявший дурака — мол, не готов ответить.
    При этом общеизвестно, как контролирующие службы частных
    энергокомпаний бдительно и быстро «зачищают» неплательщиков и
    самовольных «подключенцев». Но, очевидно, не в случает с захватчиком —
    российской армией, которую «Херсоноблэнерго» взяла на полное
    энергетическое довольствие.
    Вячеслав Бабич, пособник оккупантов
    Напомним, что собственник «Херсоноблэнерго» — депутат российской
    Госдумы Александр Бабаков (на фото вверху), лицо, приближенное к
    Владимиру Путину, член правящей партии «Единая Россия». А еще —
    спецпредставитель президента РФ по взаимодействию с организациями
    соотечественников за рубежом, но фактически опекает российскую «пятую
    колонну» в сопредельных с РФ государствах, легазированную под видом
    всевозможных общественных организаций.
    А. Бабаков является мажоритарным акционером ряда украинских
    энергетических предприятий, в том числе «Киевоблэнерго»,
    «Одессаоблэнерго», «Житомироблэнерго», «Севастопольэнерго»,
    «Кировоградоблэнерго», «Херсоноблэнерго», а также киевских отелей
    «Премьер-палас» и «Русь», и ялтинского отеля «Ореанда». А еще — ряда
    крупнейших рынков (базаров) и торговых центров в Украине, банка ПИБ
    (Киев) и множества прочих бизнес-объектов.
    А. Бабаков — давний деловой партнер Виктора Медведчука и Григория
    Суркиса.
    А. Бабаков — один из лидеров известной далеко за пределами России
    «лужниковской» («измайловской») ОПГ, в «активе» которой — десятки
    трупов конкурентов, в том числе и на территории Украины.
    Александр Бабаков располагает обширными связями среди украинских
    власть предержащих, в том числе и в команде Петра Порошенко.
    Например, ставленник А. Бабакова Кирилл Куликов, работник АБ
    «Проминвестбанк», был назначен начальником Украинского бюро Итерпола
    лично министром МВД Юрием Луценко. И на этом посту снял с розыска по
    линии Интерпола пребывавшего под следствием Игоря Бакая — на две
    недели, для улаживания беглым казнокрадом финансовых дел в Европе.
    А потом снова возобновил розыск. После таких вот делишек К. Куликов
    вместе с другим ставленником российских спецслужб — Давидом Жванией
    прошел в парламент Украины по спискам созданного Ю. Луценко
    предвыборного проекта «Народная самооборона». Деньги на
    «самооборону», надо полагать, давали, в том числе, и «лужниковские»..
    К этому остается добавить, что ни одно из облэнерго, собственником
    которых является А. Бабаков, не выполнило взятых на себя при
    приватизации инвестиционных обязательств. Говоря простым языком, А.
    Бабабков обманул государство Украина, не вкладывая в реконструкцию
    стратегически важных объектов необходимые средства, нещадно их
    эксплуатируя, завышая показатели энергопотерь и занижая налоговые
    отчисления в госбюджет.
    Все описанное выше — общеизвестные факты. Но ни при Кучме, ни при
    Ющенко, ни при Януковиче, ни, как видим, при Порошенко к Бабакову у
    власти вопросов нет.
    Зато были, остаются и копятся вопросы к власти, у которой такие
    «друзья». Которые десятилетия обирают украинцев, а сегодня — уже их
    убивают.
    И заметьте: Александр Бабаков — въездной в Украину и, насколько
    известно автору, его фамилии нет в списке лиц, подпадающих под санкции
    украинского государства как причастных к агрессии РФ.
    В свете происходящего не удивляет ни позиция СБУ по поводу снабжения
    формально украинским предприятием «Херсоноблэнерго» армии врага
    электричеством, ни позиция Гепрокуратуры Украины по поводу делишек
    «лужниковской» ОПГ в Украине, включая заказные убийства. Очевидно,
    этому молчанию тоже есть цена…
    Когда власть столь лояльна к врагам внешним, нечего удивляться, что
    врагам внутренним — и вовсе малина.
    Например, как стало сегодня известно, в Кабмине, воспользовавись
    отсутствием Татьяны Чорновол, уполномоченного правительства по
    антикоррупционной политике, сняли с рассмотрения вопрос об отмене
    коррупционной схемы, известной под названием «налоговая оценка».
    Об этом на своей странице в Facebook написал консультант и оценщик
    бизнеса Виктор Кожевников.
    По его словам, воспользовавшись тем что Т. Чорновол была на похоронах
    мужа, погибшего в зоне АТО, в Кабмине сняли с рассмотрения вопрос об
    отмене коррупционной схемы «налоговая оценка», который она готовила 4
    месяца. И уже не поставят: «Бабло от Антоши Яценко уже попало в нужные
    карманы» — констатировал оценщик.
    Иного объяснения произошедшему и быть не может: Антон Яценко,
    известный в Украине как организатор так называемой «тендерной мафии»,
    а теперь и «оценочной мафии», давно должен гнить в тюрьме, но кто ж его
    посадит! Ведь сегодня он фактически — союзник правящей коалиции.
    А вот это — уже и вовсе за пределами объяснимого: на днях НБУ потратил
    8 миллионов на мебель для своей базы отдыха в Яремче (Карпаты) — и это
    в то самое время, когда курс гривны к доллару скаканул до 13.3, а народ в
    селах на Полтавщине вскладчину покупает бронежилеты для призывников
    — «хто скільки дасть».
    Простым украинцам, изгнавшим семейку Януковичей и донецкое бандво из
    власти, будет интересно узнать, что управление Нацбанка в Ивано-
    Франковской области по результатам тендера заключило соглашение с ООО
    «Жилстрой-І» на оснащение оздоровительного комплекса «Прикарпатье»
    мебелью за 7,64 миллиона гривен.
    Об этом сообщили «Наші гроші» со ссылкой на «Вестник государственных
    закупок».
    Речь идет о базе Нацбанка в г.Яремче, по ул. Грушевского, 7, которую НБУ
    строит еще с 2010 года.
    «Заказана мебель для спален, террасы, бильярдной, зимнего сада,
    рецепции и т.д., а также оборудование (противопожарное, замки и т.д.). В
    перечне мебели есть комплекты индивидуального изготовления из
    натуральной древесины ясеня и дуба», — пишет издание.
    Интересно, что каждая новая «заходящая в Нацбанк» («феня» такая
    чиновничья) команда первым делом гатит миллионы на базу отдыха
    руководства НБУ в Яремче. Так было и при Ющенко, так было при
    Януковиче, так и сейчас.
    И таких примеров — очень много.
    На этом фоне все разглагольствования спикеров «новой власти» о
    честности, патриотизме и морали — пустой звук. А тезис «главное —
    выбить бандитов с Донбасса, а уж потом…» — обычная демагогия. Потому
    что спонсоры этих самых бандитов из «ПНХ» и «ДНР» прекрасно себя
    чувствуют в здании ВР, Кабмина и АП и лучших ресторанах Киева.
    На фронте гибнут наши дети. А враг — рядом. Враг — среди нас.
    Понимание этого и градус возмущения в обществе стремительно растет. И
    очень даже вероятно, что до судов дело не дойдет. Разве что до судов
    Линча.
    Георгий СЕМЕНЕЦ, «Аргумент»
    На заглавном фото — Александр Бабаков. Источник фото http:// www.argumentua.com

  11. Ну нічого собі! Як такі кадрові призначення, які мають своїм наслідком Лугандон і тисячі загиблих українців, можуть “не дотягувати” до призначень Януковича? Як такі “кадри”, як той же Яценко, чи Портнов, який був одним із чотирьох, що вимагали від екс-начальника Генштабу задіяти війська в придушенні Майдану, могли обіцяти Україні якесь краще майбутнє, ніж його нам забезпечив попередній президент? Яке НАТО, якщо Вона обіцяла Путіну оренду Севастополя на 50 років? І взагалі, якщо говорити “кацапськими” словами, “история не имеет сослагательного наклонения”. Вона при владі була, і досить довго. Яку реформу ініціювала? Може, судову? Так, пам”ятаю її, реформи, загальні контури: було прийнято судове рішення заборонити Вону критикувати (!!!) Яку ще?

  12. Таня, я думаю, ти вже зрозуміла, ЯК і ЧОМУ вбили твого чоловіка. Вбили не чужі. І це вже система — вбивають кращих “свої”. Не добили тебе вороги, зате добили свої. Аякже — одним ударом зразу двох зайців! Чуднєнько… Семена теж… Хтось не до кінця виконав завдання. Думаю, режим Пєці буде набагато страшнішим, ніж режим янека. Якщо дозволимо…

  13. Такую вот плату Господь назначил за долги… Жаль, что судьбой предначертана такая расплата… Но может еще не поздно понять то, что существует сила Господня и начать платить по долгам: отставка с этой дурацкой и никому в нашем государстве должности и отдать все оставшиеся силы воспитанию ребеночка.. Господь грехи прощает, а люди, которым нанесена обида (и умышленно, и нечаянно) уже давно простили. Мы, люди, в основном добрые и судить нас может только Господь. Аминь!

  14. Не смішіть, Марку. Це я про найбільшу кількість порядних людей у БЮТі, які не зрадять, як Портнов. Останній — тільки один з багатьох десятків, які таки зрадили. Ви вважаєте таку систему підбору кадрів “помилками”? Пройшли усі ці персонажі у ВР за закритими списками, що означає повну відповідальність за них лідера. То нехай і відповідає. БЮТ — не ідейна політсила. Наскільки я пам”ятаю, люди там довго мучились, щоб причепити до партії якусь ідеологію. Нарешті знайшли, “солідаризм” називається. Ви за багато років існування БЮТу чули хоча б від одного бютівця хоч слово на популяризацію цієї ідеології? Партія має, звісно, програму. Ви можете згадати хоча б один з”ізд партійний, на якому б аналізувалось: ось це з програми ми виконали, цього не змогли, чому не змогли, і тому подібне? Ви тут відсилати мене до сайту Медведчука, позиціонуючи його, як ворожий. Окрім того, відзначили, що багатьох в БЮТі знаєте особисто. Знаєте і тих, хто проходив до парламенту по бютівських списках за квотою Віктора Володимировича? І вони теж були за НАТО? Ви тут згадали Чорновола. Сподіваюсь, що на політиків не розповсюджується правило згадування про мертвих: добре, або ніяк. Ви вважаєте, що ми на Чорновола молитись повинні? За що? Можливо, за те, що він спустив в унітаз наймасовіший громадський рух в Україні?

  15. Те, що Ви говорите про гроші для виборчої кампанії — дитячий садок. Як формуються виборчі фонди в цивілізованих країнах? Прозоро! Що для цього потрібно? Відповідне законодавство. Чи були відповідні законодавчі ініціативи Вашої протеже? Ні! Чому? А як Вона в такому випадку буде торгувати депутатськими мандатами (я тут маю на увазі навіть не гроші)? Та ще й відкриті списки! Як би Вона за таких обставин змогла зробити приємне, наприклад, Віктору Володимировичу, а насправді Володимиру Володимировичу? Нагадаю, до недавніх пір особистий рейтинг Вони був у рази вищий рейтингу партійного. От і хотілось Воній бути володаркою морською, тобто одноосібно формувати склад свого депутатського війська. Доформувалась! Але ж і продовжує те саме! Приведена цитата належить Гриценку. Нагадаю, що ряд міністрів, про недієздатність яких пише полковник — квота саме Вони, зокрема, ключового в критичній ситуації — МВС. У своєму зверненні екс-міністр оборони вимагав від Вашої симпатки дій, конкретних дій. Але так і не дочекався. Доповню першу частину свого тексту. Згадав, як формував свій виборчий фонд Навальний у Москві. Середньому класу в Україні влада за усі 23 роки вже усю печінку з”іла. А саме інтереси цього класу найбільш відповідають інтересам країни. Якби знайшовся харизматичний політик з відповідною програмою, якому б ці люди повірили, вони б зібрали кошти. Але чи повірить цей клас Воній? Марні сподівання; ці люди здатні аналізувати, і їх не проведеш на популізмі.

  16. Скилет из шкафа: примерно в 2004-2006гг был крутой скандал которой раздул главп СНБО Порошенко по строительству жилого многоэтажного комплекса на холмах Мринского парка. Точно помню Ющ сказал или я не презик или стройке не быть. Потом дом сдали, а Петя и Витя злые языки поговоривают что то поимели… Уже при яныках построили аналог на месте детского садика возле киевского сбу… это мировое проклятие выбирать из двух куч дерьма когда закончится?
    “Высший административный суд Турции
    распорядился снести небоскребы в
    стамбульском историческом районе
    Зейтинбурну, сообщает издание Hurriyet.
    Судьи посчитали, что здания портят вид на
    центр древней турецкой столицы, который
    открывается с противоположного берега
    Босфора. Решение окончательное и
    обжалованию не подлежит.
    Скандал вокруг небоскребов развернулся в
    2011 году, когда газета Radikal
    опубликовала фотографии стройки. Три
    здания высотой 37, 32 и 27 этажей
    возвышались за минаретами древней
    мечети Сулеймание, полностью меняя вид. С
    критикой проекта выступил даже премьер
    Тайип Эрдоган — он предложил уменьшить
    этажность зданий. Несмотря на массовые
    акции протеста, бурное обсуждение и пикеты
    недовольных, строительство было
    завершено, а квартиры в небоскребах
    успешно распроданы.
    Тем не менее, противники строительства не
    смирились, подали иски в суд и в итоге
    добились своего. Оспорить вердикт некому,
    поскольку вышестоящих судебных органов в
    Турции нет. Теперь муниципалитету
    придется сносить здания, причем сделать
    это нужно в кратчайшие сроки. Кто
    возместит жильцам стоимость утраченных
    квартир, суд не определил.

  17. наша таня громко плачет…. Вопрос к мовнюкам : может врач уговорить раковую клетку стать доброкачественной? Вот такой эффект ,мовнюки, имеет то что называется люстрация сегодня и она же борьба с коррупцией по украиньски. Не мог пионерский отряд в советское время заниматься расследованием криминала.Разве что в кино типа Тимур и его команда. Мовнюки потеряны для государственности -это очевидно. Таня прозрела.Но для этого надо было потерять что то большое. Это же ждет всех кто еще питает иллюзии типа “едына краина” и европейское штястя”. Терять готовимся еще и еще кроме Крыма и Донецка с Луганском. О госвласти ..штришок : Многие “пысатели” из Сталина сделали народного монстра. Но вот даже известный “сталинобиблиограф” Ельцина генерал Волкогонов признал : Сталин прессова и часто заслуженно партаппарат,военных от комдива и выше и конечно госячиновников . Есть сегодня у разумного мовнюка возражениЯ что это нужно Украине как воздух? Второе ,многие дегенераты пысатели описывали его самодуром ,который сидел в Кремле до 4х утра и все вынуждены были тоже либо дежурить либо самим сидеть. И это во время начала войны! Оказывается в 4 утра Сталин получал сводки с Дальнего Востока С КАЖДОГО ЗАВОДА производившего оружие и самолеты,ЛИЧНО, а там как раз был рабочий день. Хорошо бы сейчас да,мовнюки,иметь такое правительство. Особо тупым — голодомор не Сталин исполнял ,а украинец Хрущев и его команда

  18. Кацапчик, что же ты здесь мучаешься, среди “мовнюков”? Ехай обустраивать Роиссю, там дерьма разгребать — до конца жизни не управишься!

  19. мовнючек говнючек вова. государство уркаина нарисовалось позднее чем мы многие тут жили, и не нашему желанию ,а по пьяной активности Ельцина и только его( все ваши херои молчали в тряпку а потом по команде стали активны) и явно скоро сойдет на нет. И заметь мовнючок ,не по нашей вине, кацапив в вашей власти не было (все чистоукровки)! А насчет России …да там огромная страна и в СССР были развитые и менее развитые области и республики,мовнючек -говнючёк. В Молдавии сейчас например райцентры -это как развалины Римской империи, остатки асфальта везде,остатки освещения везде, дороги , инфра структурка..остатки. Тоже мовнюк вы сделали и с Украиной …везде развалины от СССР. А ведь была после Прибалтики и Модавии самой ухоженной, самой развитой. Крым мовнючек вова уже уехал,по твоим пожеланиям …и фарион.

  20. Танечка, не уходите!!! Вы не сможете жить без этого балагана. На таких ка ВЫ мир держится. А расследовать Вам очень много надо.
    Вот например на киевском заводе ИНДАР, который производит инсулины директором является ставленница Саши стоматолога Вишневская Любовь Викторовна. Она с Сашей стоматологом вывела с завода деньги, ее Мусий хотел снять, но она везде позаносила откаты и осталась дальше на заводе воровать деньги Украины. Ее надо подвергнуть люстрации, как человека Януковича в первую очередь.

  21. ЯКщо законодавчіі ініціативи — дитячий садочок, то що роблять у Верховній Раді Ваші улюбленці? Нехай би Ющенко заветував, але було б видно, хто за що. Ви якось пропустили досвід Навального. А це ж було в Росії, де усі налякані-перелякані значно більше, ніж в Україні.

  22. В ментальности кацапской считать “исконно русской землей” все территории, где оно присело справить нужду, но это ваши проблемы. Русь была еще тогда, когда ваши угро-финские племена на московских болотах даже кирпичи делать не умели. Что бы ты здесь не верещал, а с украденной историей жить тебе не комфортно. “Русские” они, видите-ли….

  23. Очень странная вещь, посмотрите на руководство прокуратуры и суда в областях. Особенно обласного уровня и особенно замы первых лиц, заместители председателей апеляционных судов и обласных прокуроров, они же все при должностях по 5-7 лет, посмотрите на сайтах таких прокуратур, как Харьковская, Ззапорожская, Сумская, Киевская, Кировоградская, Николаевская, Днепропетровская, все Западные области. В них замы прокуроров областей, как раз отвечающие за досудебное следствие и суд в должностях и при Васильеве и при Медведько и при Пшонке и при Яреме. На их руках кровь, а в их корманах взятки, в головах презрение к людям и снобизм небожителей. Ярема ты поменял только единицы, тех и там где тебе надо контролировать бизнесс! А там где надо защищать закон и людей оставил бандитов у власти и они смеются с майдана и нас. Как можно было оставить в Запорожье — Проценко, который давил всех еще вместе с Павловым ( крестником Пшонки), в Харькове- Стародубова, в Одессе — Занфирова, в киевской области личного помошника Кузьмина — Проценко, и т. д. Люди, что мы молчим, ведь вся работа прокуратуры, вы посмотрите сводиться к возбуждению уголовных дел, а в суд ниодно серьезное дело так и не пошло, ни по таможни, ни по тендерам, ни по ” приватизации” заводов, домов отдыха, санаториев, памятников архитектуры. Где налоговики и прокуроры, которые были смотрящими в областях и обеспечивали работу программных площадок возмещения ПДВ от Артема Пшрнки и Клименко. Вы же помните про это злополучное слово “ОФИС” у Артема Пшонки , а где его ” труженики””, а я скажу начальники отделов и управлений в новой” Генеральной прокураткре и Министерстве доходов и сборов. Все председатели и замы судов, которые и привлекали к ответственности за участие на майданах страны, которые устанавливали право собственности на похищенную землю и имущество, все у власти.

  24. Возьмем к примеру начальника отдела прокуратуры области Даракчи Александра Георгиевича. Человек в прокуратуре хотя и новый (работает два года в органах прокуратуры и не понятно каким образом в этих самых органах оказался, так как имеет даже не высшее юридическое специализированное образование, а до 2012 года вообще работал следователем налоговой милиции), однако свое дело знает. Будучи в начале августа назначенным на должность начальника одного из отделов в прокуратуру области (ранее работал в Житомирской области), сразу начал посещать всякого рода увеселительные заведения с целью “выявления”, “разоблачения” и отправки в зону АТО лиц, которые мягко сказать уклоняются от воинской обязанности (аналогичная ситуация была нами описана год назад с теперь уже бывшим начальником отдела Максимовичем Олегом, только тот отправлял всех просто “куда по дальше..).

    Так 23.08.2014, будучи изрядно выпивши ( а можно сказать будучи пьяным до беcпамятства), что добавило героизма и выдержки, находясь в Караоке-баре “Утесов”, что на улице Бебеля, около 03 часов ночи, изобличил двух бывших сотрудников милиции в “трусости” и “предательстве” спровоцировал драку с последующим мордобитеем, после чего были доставлены работниками Приморского РО по месту дислокации райотдела. Не останавливаясь на достигнутом, начал уже по месту составлять списки присутствующих в 5 утра по месту несения службы работников милиции. При этом объявил присутствующим что все они будут сформированы в отдельный “добровольческий” батальон и отправлены в зону АТО, поскольку он не позволит им прятаться за спины настоящих патриотов. Чтобы ни кто не сомневался в правдивости его слов несколько раз набрал телефон заместителя прокурора области Финика, но телефон последнего был отключен. Работники милиции естественно не желая отправляться в зону боевых действий, дали возможность Даракчи отоспаться и только к 7 утра начали оформлять соответствующие обьяснения.

  25. Таня,прочитав Ваш блог про антикорупційну “боротьбу” Рябошапки, Семерака,Петренка та інших гієн, як Ви правильно їх охарактеризували. Щодо останнього можу Вам ще добавити аргумент “від Лукаш”. Вона свого часу зупинила роботу реєстрів, звинувативши в цьому їх розробників і поставила на потік коштів від згаданих реєстрів на викраденому програмному забезпеченні такого собі Богданова,фахівця по викраденню. Свого часу цей панок викрав програми по супроводження судових рішень і з тих пір вкупі з Тятьковим, Портновим маніпулював рішенням цих судів як чорт ладаном. В тому числі, можливо й щодо майданівців з автомайданівцяи.Зразу після призначення цього панка знайшлось 309 млн грн під кінець минулого року розпиляних як в тій казці про буратіно. І при Петренці Богданов “пиляє” уже разом з ним. І не турбує міністра юстиції, що він працює на краденому програмному продукті. Гроші не пахнуть. А жаль.Як було б добре, якби від них смерділо, від цих гієн. Тоді не треба було б Вам ризикувати життям і класти в котел боротьби власне благополуччя. БОЖЕ! СОТВОРИ ЇХ СМЕРДЮЧИМИ!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ