Человек не терпит насилия!

Влада в Україні підтримує Путінський план «миру»

Чинна влада в Україні реалізовує Путінський сценарій «миру»

Про це, коментуючи воєнні події на Донбасі і анексію Криму, заявив кандидат в депутати Олексій Лазуто під час зустрічі з виборцями. На думку політика, цей план не можна назвати справедливим. Його розробляли російські фахівці, а не українські та європейські. І реалізація цього плану не дає відповідей на запитання, які задає нам дійсність на сході України та в Криму.

Кремлівська концепція «миру» не визначає правовий статус дій Росії в Криму та на Донбасі як анексію та агресію. Відповідно, Москва не визнає суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість кордонів України.

Не має статусу агресора – не має і відшкодування з боку Росії за шкоду, заподіяну Україні і громадянам на Донбасі. Не має визнання безумовного суверенітету України — не визнається й право України на участь у блоках та організаціях воєнного та політичного спрямування, — вважає Лазуто.

В Кремлі щоправда погодились на ратифікацію Україною Угоди про асоціацію с ЄС, але в обмеженому вигляді та з відстрочкою початку дій цієї угоди. Це суттєво загальмує інвестиційну привабливість української економіки та процес технологічного переоснащення виробництва.

Наступні зобов’язання просто шокують, бо за планом Кремля Україна:
— підписує та ратифікує Угоду про асоційоване членство України в Митному та Євразійському економічному Союзі;
— гарантує РФ право участі у приватизації та експлуатації української ГТС;
— гарантує фінансування окупованих територій Донбасу з державного бюджету України, включаючи відбудову інфраструктури, виплати пенсій та допомоги населенню Донбасу;
— продовжує дію базової угоди про розміщення ЧМФ РФ у Севастополі та на території Криму.

Ну, й звісно, Путінська команда не забула про свою улюблену річ – природний газ. Україна, за задумом кремлівських мешканців, гарантує РФ транзит природного газу через свою ГТС до країн ЄС за ціною послуги, що має відповідати обсягу реальних затрат на експлуатацію та підтримання у належному технічному стані ГТС та буде встановлена на додаткових перемовинах.

Практично, якихось суттєвих заходів чи дій, спрямованих на досягнення сталого миру, цей план не передбачає, не йдеться і про справедливе розв’язання конфлікту, — переконаний Олексій Лазуто.
Доля війни та миру в Україні залежить від демократичних процесів, а наявність в Україні демократичної держави – шлях до інтеграції в Євросоюз.
Саме цього боїться Путін, тому й поставив собі за мету – зупинити демократичні процеси в нашій країні, відновлені Євромайданом. З цієї точки зору, вибори за старим законом повинні нівелювати здобутки Майдану. Мета Кремля – українське суспільство має зневіритись у власних силах і забути про будь-який протест.

Ігор Рудич, журналіст

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ