Человек не терпит насилия!

Люстрація в СБУ: довготривалі наслідки для України. Частина перша.

Одразу зауважу, щоб було як найменше звинувачень у заказушності статті, буду наводити пару на мій погляд переконливих прикладів (це будуть різного роду статті як з самого сайту ОРД, коментарі до яких явно вказують на їх правдивість, так і загальновідома інформація з інших виключно українських ЗМІ). Якщо зустрінете загальновживані «штампи» ЗМІ, прошу не акцентувати увагу на їх політичній складовій, — стаття, як то кажуть, «не про це».

Сформулюю суть питання, що на мій погляд не втратить своєї актуальності і я би навіть сказав «пікантності» протягом кількох найближчих десятиріч: чи захищений особовий склад (будь-якого рівня) спеціальної служби від тотальної бездумної чистки?

Мені цікаво самому розібратися в актуальності питання, буду вдячний за суттєві коментарі.
Пропоную розділити проблему на дві частини: сама суть проблеми та її довготривалі наслідки для країни.

Окремо – погляд з іншого боку на саму проблему: чи отримають співробітники, що вже не так далеко від омріяного «берегу», соціальні гарантії (пенсія, квартира, пільговий стаж та ін.) у складний для держави час?

Об’єктивно існує кілька відповідей на це питання. Однак, потрібно врахувати особливості процедури очищення національної спецслужби:

— ініціатором тотального зачищення особового складу є саме теперішній «старший брат» і «куратор» служби як єдиний вигодонабувач;

— очищення буде проходити в декілька етапів і без особливого розголосу серед співробітників;

— проходження служби за контрактом нікому не гарантує вихід на пенсію: останній контракт будь з ким можуть просто не підписати і підеш, як мине п’ятий десяток, у народне господарство «дзвеніти медалями за вислугу років». Як кажуть капіталізм та економія бюджетних коштів. Звичайно, кадрового офіцера складніше звільнити ніж контрактника, до того ж переважна більшість контрактів підписуються на три роки.

— частина штату буде відсіяна в ході регулярних переатестацій або як це сталося в МВС, гадаю всі чули поодинокі стогони колишніх ментів (http://interfax.com.ua/news/general/307275.html , http://interfax.com.ua/news/general/356891.html ). Хто саме не набере достатню кількість балів визначать комісії, ну як завжди це і було.

— за декілька років обидві бурси наклепають випускників з «правильним» світоглядом і якщо ви побачите, що їх реально «ганяють в поле», майте на увазі, що за рік-півтора з них підготують кістяк, за рахунок якого замінять «нізи».

— керівників середньої ланки (ну не всім же бути генералами чи депутатами ВР, правда?) будуть замінювати нащадками героїв 2-ї світової по ходу їх акліматизації на історичній батьківщині. Тому що ідеологія у них доведена до рівня релігії – надійність 110%. Досвід використання «куратором» нащадків у системі своїх розвід органів і на каналі гуманітарного обміну (журналістика, студентська дипломатія) загальновідомий. (* окремо для незгодних – моє історичне бачення: в минулому сторіччі до канадщини і сша разом з гансами тікали кілька сотень тисяч патріотів України, Білорусі, майбутньої демократичної Росії та прибалтійських республік, включаючи Hilfspolizei; заселяли цих хлопців дуже компактно, з початку навіть виплачували їм по суті грошове утримання, наче законсервували їх, а мета була проста – «робота» з місцевим населенням «тюрми народів» у разі 3-ї Світової; але час минав і герої зустрілися з праотцями; значна частина нащадків живе ідеєю реваншу – діди воювали, як то кажуть).

Пропоную розглянути основні архетипи співробітників і спробуємо спрогнозувати їх долю з точки зору «куратора».

Перша група.

Якщо твій масштаб не менше ніж у головних героїв із нижче наведених опусів, то основне питання автора для тебе не актуальне, бо ти і так вже давно втомився і готовий піти до народного господарства, головне надійно переховати набуте непосильною працею.

Цікаві приклади успіху за минулий рік (різні підрозділи, різні працівники – принцип об’єктивності):

http://ord-ua.com/2015/11/12/komu-vojna-a-dlya-sbu-glavnoe-chtobyi-byil-oreh-eto-bablo-kotoroe-ne-pahnet/

http://ord-ua.com/2015/11/02/kratkaya-harakteristika-vyisshego-rukovodstva-sbu-v-harkovskoj-oblasti/

http://ord-ua.com/2015/10/29/sbu-general-bik-i-aferyi-s-trafikom/

http://ord-ua.com/2015/10/30/sbu-general-bik-i-aferyi-s-trafikom–2/

Тобто, гумор в тому, що ти – «нерпа», а тому становиш загрозу для «куратора» і те, що ти можеш запропонувати, його не цікавить.

Друга група.

Якщо ти молодий і перспективний (і що важливо – без «тягла») з вислугою починаючи з 2012 або раніше, то вітаю тебе, колего: є всі підстави перетворитись в «статистичну одиницю» у звіті про очищення, що ляже на стіл гаранту. Ти за час служби встиг полюбити статистику?

Якщо спитаєш «Чому?» або «За що?», то отримаєш відповідь, що правильне питання «Навіщо?».

Крім того, що ти служив за часів «кривавого диктатора» в ході чого або проявив наполегливість та успіхи (а зараз ті успіхи «ай-яа-яй» і «нізя»), або симулював службу, ти пропонуєш повірити у докорінні зміни твого світогляду? Сам розумієш, що дешевше за об’явами нових хлопчиків набрати з незаплямованою кармою, чим потім мати побічну дію.

Якщо не згоден, ось тобі приклад наслідків заплямованої карми. Не сумнівайся, «куратор» добре засвоює уроки: http://finam.info/blog/43837929501/Estoniya-lishila-grazhdanstva-shpiona-Dressena І взагалі, а хто крім тебе? Чи потрібно пояснювати, що неввічливо пропонувати шефу відправити на берег його кума чи «курку» хоча б з одним «золотим яйцем»?

Третя група.

Якщо ти – керівник середньої ланки (напрямок, сектор, відділ, в ч.т. і у складі департаменту) і не був обізнаний про підготовку революції гідності або залучений до неї патріотичними силами, вимушений засмутити тебе.
Певний, що думки «куратора» з приводу тебе наступні: «ти навіть не володів обстановкою «професіонал», в той час як представники четвертої влади твого райцентру постійно в період 2010-2012 років відвідували профільні «семінари» в Криму та Білорусі.

Четверта група.

Керівний склад. Особи, що «робили» кар’єру з часів Кравчука Л.М. або стрімко зростали після 2010 року. Що ти хотів би почути від мене про їх чесність чи порядність? Пояснення зайві, просто почитай сайт ОРД, там про них написано вдосталь.

Навіть якщо керівник вчасно покаявся та долучився до революції, то пропоную ознайомитися з цією статтею і звернути особливу увагу на коментарі до неї: http://ord-ua.com/2015/11/24/izbityij-general-pisnyij-kak-litso-kontoryi-kotoraya-imitiruet-borbu-s-terrorizmom/

Шановні читачі, на підтвердження актуальності теми публікації наведу ще один погляд з приводу трьох вищевказаних груп. Вважаю, що вже сліпий і безрукий багнет не зацікавлений брехати. Достатньо подивитись з 3 хв. 30 сек. по 4 хв. 06 сек.: https://www.youtube.com/watch?v=jJQZ5pO5Usg (як дивитись відео з непатріотичного каналу гадаю в курсі).

Також, прошу: не потрібно в коментарях писати про «незамінність», фахівців від Богу, «нечуваних-небачених» досягненнях і тому подібне. Ці нюанси будуть актуальні наприкінці 9 місяців та у кінці року. Поки що перечитайте ще раз публікації з сайту ОРД посилання на які я навів.

До речі, хто не згодний з моєю думкою, поясніть будь ласка таке: http://antikor.com.ua/articles/109911-gritsak_protiv_ljustratsii_v_sbu_horoshim_kadram_stydno_smotretj_v_glaza?search=%EB%FE%F1%F2%F0%E0%F6%E8%FF та http://112.ua/video/v-svyazi-s-ochishheniem-v-ryadah-sbu-uzhe-uvoleno-bolee-2-tys-sotrudnikov-tandit-191424.html

Проблема розкрита на третину (висвітлено лише суб’єкта). Далі буде. Прошу коментувати.

“Ватнік” для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

64 ответа

  1. Губит службу “шахматная” (в смысле предполагаемых гамбитов-реализаций преступных схем) расстановка-назначение руководителей отделов, зам-нач и нач управления по директиве Киева (кого попало не ставят). Потом этот варяг приводит в коллектив своих людей и формирует некий клан. А на местах уже , как правило, служат семейные кланы. Начинается тихое сопротивление с последующей “покупкой” вновь назначенного керовника (квартира, дом, участок земли, доля в чьем-то бизнесе). Вот такие половые проблемы. Не знаю как там в ФБР, БНД и других, но у нас так ”сложно”…

  2. Историю надо не читать,а изучать и тогда будет не только свое мнение и восприятие.
    Это касается и др коментов.Вам что не напиши вы все и воспринимаете за истину,а ведь
    правда то одна. Сейчас кричим и за Волынскую трагедию,политическую оценку событий
    Польсктго Сейма,угрожает что тоже сделаем подобное….А где ответ на вопрос,а как во время
    второй мировой войны,оккупации Волыни нацистами, как неотемлемой части СССР,там оказалась Армия Краева? Какие у нее были цели и базовые лагеря дислокации,против кого они воевали и почему УПА вступило с ними в боевое соприкосновение..?Может они взаимодействовали с красными партизанами,красной армией ? Нет таких фактов.Т е она была со стороны правительства Польщи в изгнании оккупационной как и армия Гитлеровской Германии. Война шла
    не по национальному признаку,а под лозунгом “За землю і волю кров проллємо”.Сегодня
    поляки немного протрезвели и просят не принмать подобного им решения Вер Радой Украины,
    т как здесь лезут не национальные,а территориальные претензии о новом переделе Европы,в тч
    изменении границ Польши,Украины,Беларуси,стран Балтии,т к до войны Вильнус был Вильно и
    заселен польскими евреями….Вот пернули не подумав ревизоры вместе с путинской Россией.
    А вы читать надо…Изучать надо историю..

  3. Ватманы, большие глаза и “я воевал, а что делал ты” на Шустере — вот и все, что можна сказать о профпригодности службистов сегодня

  4. Вообщето чистку надо начинать со структуры,задач,функций,профессионализма.Идиот и
    дилетан страшнее чем враг,т как идиоту и нужно выявить врага,а он не может этого сделать,
    т как дилетант.Идиотом и легче управлять,т е хвалите и возвышайте,а он сам натворит такого
    что и предвидеть не возможно.Надо возвращаться и к старым кадрам которые не упали в маразм.
    Пусть делятся опытом,принимают участие в учебном процессе…Проанализируйте профессорско-
    преподавательский состав Академии СБУ-где практики,где реализация в практике научных работ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ