Человек не терпит насилия!

Канцурак Віктор Васильович — земельні ресурси під загрозою виродження

Канцурак Віктор вважає, що земельні ресурси України, головною житниці Європи, – під загрозою виродження

З давніх-давен Україна вважалася родючим і щедрим краєм. Адже недарма ще при Радянському Союзі Україну називали «головною житницею Європи». Такою ж щедрою на врожаї залишається наша країна і зараз. Але, на жаль, як зазначає представник Міністерства екології та природних ресурсів, заступник Остапа Семерака, Канцурак Віктор, сьогодні Україна як земельний ресурс під посіви сільськогосподарських культур для власного вживання та експорту за кордон переживає не найкращі часи. Як зазначив еколог з досвідом Канцурак Віктор Васильович (прим. – У чиновника до вступу на міністерську посаду – багаторічний стаж роботи в екологічних державних установах, що займаються охороною заповідних зон, агропромислового комплексу та довкілля), земельні ресурси країни знаходяться в небезпечній близькості до деградації.

Канцурак Віктор Васильович детально пояснив, чому він бачить проблему в одній з найприбутковіших і успішних галузей України. Як зауважив Канцурак Віктор, 71% ландшафту аграрних територій використовується під господарську діяльність. Причому, родючості української землі щорічно завдається непоправна шкода, тому що в гонитві за врожаєм земельні ресурси використовуються надмірно і неправильно: «Землі просто не дають відпочивати, як це прийнято робити в багатовіковій традиційній практиці сільського господарства», – так пояснюється екологом з міністерства <a href="http://budcomplex.com.ua/kantsurak-viktor-vasilovich-8-problem-ekologiyi/" >Канцураком Віктором Васильовичем ситуація, що склалася.

Як наслідок непрофесійного догляду за землею, екосистема української ґрунту руйнується внаслідок інтенсивної ерозії, що розвивається, – вже уражено понад 35% земельних ресурсів, відведених і придатних для посівних робіт. До того ж, як зазначає Канцурак Віктор Васильович, сучасні вирощувані культури вимагають підвищеної підгодівлі добривами. Активне застосування хімічних добрив збільшує площу так званих кислих ґрунтів (тільки за останні півтора десятка років земель з підвищеною кислотністю стало на 2,4 мільйона гектарів більше). Гумусовий шар тільки за останнє десятиліття зменшився на 20%. Адже саме від товщини гумусу прямо пропорційно залежить урожай сільськогосподарських культур.

Загальне резюме від представника екологічного міністерства Віктора Канцурака: аграрне майбутнє наших нащадків не надто завидне, тому що неясно, як вони зможуть вирощувати сільськогосподарські культури на деградованих і вироджених до того моменту полях. У даний час ґрунту постійно загрожують стихійні лиха у вигляді затоплень і екологічних катастроф (вже сьогодні 40% всіх земельних ресурсів України забруднено), вже вище згадана ерозія, клімат, який постійно змінюється. Екологи дають не більше двох-трьох десятків років, а в деяких регіональних зонах – і того менше, після чого почнеться незворотний процес деградації полів, відведених під сільськогосподарські угіддя.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ