Человек не терпит насилия!

Керівником НАБУ в Одеському регіоні призначили фальсифікатора і морального негідника, — нардеп

746276 w 300

Боротися з корупцією у одному з найбільш важливих регіонів поставили колишнього начальника відділу Слідчого управління ГУМВС України у Вінницькій області, який за часів попереднього режиму брав найактивнішу участь у фальсифікації кримінальної справи за “поширення порнографії та наругою над державною символікою” відносно легендарного українського правозахисника Дмитра Гройсмана. Про це повідомив народний депутат Ігор Луценко.

Директором Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро України обрано Дмитра Руденка. Відповідне рішення конкурсна комісія Бюро ухвалила 12 січня. Його повноваження поширюватимуться на чотири області – Одеську, Миколаївську, Херсонську та Кіровоградську.

Ігор Луценко нагадав, що Дмитро Гройсман, засновник та керівник Вінницької правозахисної групи, помер від серцевого нападу у період, коли його переслідував Руденко.

“Можна припустити, що нервове навантаження у зв’язку з фальсифікованою справою вкоротило віку цій непересічній людині. Помер він у серпні 13-го, буквально лічені тижні не дожив до Майдану”, — відзначає Луценко.

Нардеп підкреслює, що фальсифікатора Руденка не просто не покарано — тепер він керуватиме одним із ключових підрозділів НАБУ, на території відання якого знаходиться найбільша в Україні митниця, Одеський припортовий завод тощо.

Луценко заявив, що як член профільного парламентського комітету, котрий має контролювати НАБУ, звернеться до колег з вимогою розглянути кадрову політику Бюро.

“Потрібно викликати Ситника і задати ряд жорстких запитань. Коли Руденко і йому подібні щезнуть з НАБУ? Як взагалі так стається, що у ряди “найчеснішого” НАБУ потрапляють негідники?”, — зауважив нардеп.

Він також підкреслив, що НАБУ регулярно порушує українське законодавство. Як під час формування особового складу бюро та його структурних підрозділів, так і безпосередньо в ході виконання покладених на НАБУ функцій.

“Нагадаю, є як мінімум 5 (!) рішень суду, де відмова НАБУ починати розслідування за заявами народних депутатів визнана протиправною”, — відзначив Луценко.

В НАБУ у відповідь на суспільне обурення з приводу кандидатури Руденка заявили, що конкурсна комісія лише рекомендує кандидатуру, а рішення про її призначення

ухвалює голова бюро після результатів перевірки кандидата на поліграфі.

Між тим блогер Антон Швець наголошує, що Руденко вже одного разу зумів обманути поліграф, адже успішно пройшов переатестацію в Нацполіції.

Дмитро Руденко до обрання на посаду в НАБУ очолював Хмільницьке відділення поліції Калинівського відділу Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Правозахисник Дмитро Гройсман у 2009 році увійшов до списку “Топ-100 найвпливовіших українців” в номінації захисника засуджених і жертв міліцейського свавілля. Він активно розкривав схеми з транзитом мігрантів та знущаннями міліціонерів над затриманими. У 2010-2011-му, перебуваючи на посаді начальника відділу слідчого управління УМВС України у Вінницькій області Дмитро Руденко брав участь у карному переслідуванні правозахисника Дмитра Гройсмана. Причиною для переслідування “за поширення порнографії” стало фото статуетки чоловічого члену на фоні конституції України – таким чином Гройсман протестував проти наруги над Основним законом з боку міліції. Гройсман прямо звинувачував Руденка у фальсифікуванні цієї карної справи. Попри численні звернення громадськості та нардепів, жоден представник міліції, який брав участь у цькуванні Гройсмана, не покараний. Обставини його смерті досі до кінця не з’ясовані.

gazeta.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ