Человек не терпит насилия!

Як генпрокурор Луценко створив в ГПУ свою мафію

680 5734bb9423eee

Не перший рік піднімається питання заробітної плати прокурорських працівників? Пройшло півтора року, Закон як не виконувався так і не виконується, а в цей час працівники НАБУ, НАЗК, Спеціалізованної прокуратури отримують зарплати 100 тисяч грн. і більше в місяць. А це практично річна заробітна плата звичайного прокурора відділу регіональної прокуратури.

Урядом у 2017 році виділено кошти на фінансування заробітної плати працівників органів прокуратури, і в першу чергу, на скільки це зрозуміло, оперативних працівників (прокурорів).

Але  їх заробітна плата залишилася на тому ж рівні,  що і в 2016. Правда у лютому дали премію в розмірі 210 %, але при цьому ГПУ нарахувала собі премію в розмірі 500% і більше, про що свідчить заробітна плата Генерального прокурора в січні у сумі понад 90 тисяч гривень при окладі 7 тис. грн.

Крім того, у минулому році відбулося підвищення заробітної плати державних службовців органів прокуратури. Однак, зроблено це було таким чином, що значна частина коштів фонду оплати праці пішла саме на заробітні плати держслужбовців, які працюють в органах прокуратури. Фактично держслужбовці стали отримувати заробітну плату більшу, ніж отримує оперативний працівник (прокурор). Так, оклад прокурора відділу обласної прокуратури складає 1996 грн., а оклад простого спеціаліста відділу документообігу (канцелярії) — 2700 грн., оклади інших державних службовців (працівників бухгалтерії, прес-секретаря) – близько 3200 грн. А керівники секретаріату, режимно-секретної частини, матеріально-технічного забезпечення (завхоз), а також головний бухгалтер мають взагалі оклад 6800 грн. При цьому, оклад керівника відділу регіональної прокуратури (оперативного працівника) складає лише 2894 грн., а прокурора області — 3900.

Подібно в місцевій прокуратурі прокурор прокуратури має оклад 2400 грн., а спеціаліст, який відповідає за питання документообігу в місцевій прокуратурі, має оклад 3200 грн.

Як спеціаліст відділу документообігу (канцелярії) регіональної прокуратури може отримувати заробітну плату нарівні прокурора відділу цієї прокуратури? Яким чином працівники, які забезпечують виконання допоміжних функцій органів прокуратури (бухгалтери, працівники матеріально-технічного забезпечення, працівники канцелярії в місцевих прокуратурах тощо) отримують на 4 тисячі більше рядового прокурора місцевої прокуратури або прокурора відділу обласної прокуратури? Як керівники відділів обласної прокуратури, в яких працюють виключно держслужбовці, отримують більше ніж прокурор області, тобто їх керівник?

Як оклади держслужбовців органів прокуратури (які виконують допоміжні і супутні функції) можуть бути більшими, чим оклади прокурорських працівників (які забезпечують виконання конституційних функцій прокуратури) ?

Це абсурд! Щоб підлеглий отримував оплату на рівні, а то й більше свого керівника?

А як же рівень відповідальності? Хіба рівень відповідальності  прокурора відділу, який приймає процесуальні рішення, забезпечує виконання конституційних функцій органів прокуратури, менший за рівень відповідальності працівника канцелярії чи бухгалтерії, які лише забезпечують діяльність органу прокуратури і ніяким чином не впливають на прийняття процесуальних рішень та виконання функцій органів прокуратури?

Хіба керівник бухгалтерського підрозділу несе більшу відповідальність ніж керівник органу прокуратури, до складу якого входить цей підрозділ?

Адекватна заробітна плата (встановлений законом оклад та надбавки) прокурора є одним з елементів забезпечення його незалежності при прийнятті рішень та виконанні функцій, покладених на органи прокуратури найвищим законом. В той же час, на сьогоднішній день премія за своїм розміром дорівнює двом-трьом зарплатам (якщо враховувати лише оклад + надбавки). Відтак втрачається будь-яка незалежність прокурора при виконанні службових обов’язків, адже за допомогою премії (яка фактично становить 2/3 або і більше від місячної оплати праці прокурора) керівник може суттєво впливати на свого підлеглого при прийнятті останнім процесуальних рішень, що іде в розріз з принципами Закону України «Про прокуратуру».

Крім того, якщо врахувати, що в органах прокуратури працює до 5 тис. держслужбовців, і за  2016 рік їх штат в ГПУ ще й збільшили у двічі із дуже сумнівними посадами, то на кінець 2017 року не вистачить коштів і на цю мізерну зарплатню оперативним працівникам органів прокуратури.

Коли прокурорські працівники почали піднімати питання заробітної плати (адже ті цифри, які оголошенні Генеральним прокурором у лютому на прес-конференції, зовсім не відповідають істині) всім оперативним працівникам сказали “заткнутися” і не розповсюджувати цю інформацію, а ні — то буде звільнення.

«МІФ про ЗАХМАРНІ ЗАРПЛАТИ» працівників прокуратури не витримує жодної критики.

На сьогоднішній день оклади працівників місцевих прокуратур більші, чим у регіональних (хоча по Закону має бути навпаки).

При цьому, розмір премії працівникам регіональних і місцевих прокуратур у  січні-лютому  складав 130 і 210 % відповідно (однаковий як для місцевої, так і регіональної прокуратури). В той же час, в ГПУ собі встановили у ці місяці «особливу» премію — 500%. Хіба в ГПУ працює особлива «каста», вони виконують «особливу» роботу (готують інформацію для преси про наші здобутки)?

Ми просимо перевірити законність нарахування заробітних плат держслужбовцям органів прокуратури, так як на сьогоднішній день виходить, що рядовий прокурор отримує заробітну плату на рівні прибиральниці цієї ж прокуратури.

Чому головні бухгалтери регіональних (обласних) прокуратур,  на чолі із Головним бухгалтером ГПУ (яку до речі привів на цю посаду Генеральний прокурор Луценко Ю.В. і мабуть не спроста), маючи гроші в кошторисі не нараховують їх відповідно до Закону України “Про прокуратуру” і зловживаючи своїми посадовими обов’язками незаконно нараховують собі та відповідно іншим держслужбовцям премії, які не передбачено Законом України “Про державну службу” та постановою Кабінету Міністрів  «Питання оплати праці працівників державних органів» від 18.01.2017 № 15, а саме не — 30% (максимально), а значно більше: в ГПУ – близько 500%, а в регіональних і місцевих прокуратурах від 130% до 160%. Такі заробітні плати не отримують держслужбовці в жодному іншому органі влади України.

З приходом нового Генерального прокурора, окрім приведених ним колишніх працівників міліції, придумані та  введені в штатний розпис  посади держслужбовців, які ніколи не були передбачені в органах прокуратури і на  які взяті знайомі  працівники міліції або їх родичі.

Ви тільки вдумайтеся :

— начальник комунально-експлуатаційного відділу управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення;

— начальник відділу управління майном та контролю за його використанням управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення;

— начальник комунально-експлуатаційного відділу управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення;

— начальник відділу пожежної безпеки та цивільного захисту управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення ;

— начальник відділу безпеки дорожнього руху управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення;

— начальник відділу капітального будівництва та технічного нагляду управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення  тощо???

Дуже цікаво і чим ці відділи займаються ???  Забезпечують безпеку дорожнього руху як патрульна служба поліції? Хіба прокуратура активно зводить (будує) нові приміщення?  

Таким чином замість того щоб заощадити кошти і виплатити їх  прокурорам відповідно до Закону України «Про прокуратуру», Генеральна прокуратура фактично роздула штати держслужбовців до половини чисельності прокурорів. Раніше якось працювали без них і все було добре, а тепер потрібно ще й утримувати колишніх міліціонерів, яких влаштував «Генеральний» по старій пам’яті.

Чому нікому не цікаво з чого складається розмір плати праці головного бухгалтера прокуратури Запорізької області  та інших головних бухгалтерів в січні поточного року, які задекларували суттєву зміну майнового стану, а саме отримання за місяць близько 100 тис. гривень ?

Адже такі заробітні плати  за рік отримують рядові прокурори відділів та прокурори місцевих прокуратур?

Чому у працівників Генеральної прокуратури при більших окладах  розмір премії 500%, а місцеві та регіональні тільки від 130 до 210 %?

Відповідно до якого Закону держслужбовці органів прокуратури отримують премію 155% (хоча по закону допускається не більше 30%), і  чому їх заробітна плата більша ніж оперативних працівників (прокурорів)?

Чому працівники інших органів (НАБУ, НАЗК, Спеціалізована прокуратура, суди)  отримують  заробітну  плату відповідно до своїх Законів (від 70 до 200 тисяч в місяць), а органи прокуратури, яким виділені кошти Державним бюджетом,  мають жити на зарплату від 8 тис. (рядовий прокурор місцевої та регіональної прокуратури) до 14 тис. грн. (керівник підрозділу регіональної прокуратури), яка аж ніяк не відповідає вимогам закону?

Чому Юрій Віталійович знущається над своїми працівниками, надає на всю країну недостовірну інформацію про заробітну плату рядових прокурорів, яка зовсім не відповідає дійсності, і при цьому вимагає адекватну роботу та ідеальну поведінку? Хіба минула діяльність на посту міністра МВС, яка привела його до плачевних наслідків нічого не навчила?!

Хай тоді в прокуратурі працюють держслужбовці, які не мають ніякого відношення до юриспруденції, але відповідно до розміру оплати їх праці мають більшу цінність чим самі прокурори.

Просимо Вас ініціювати питання звіту Генерального прокурора перед Верховною Радою України з питання чому вже третій місяць поспіль так і не підвищені оклади прокурорів відповідно до Закону України «Про прокуратуру», а також перевірку правомірності використання бюджетних коштів на оплату праці в органах прокуратури? 

З повагою,

працівники органів прокуратури                                                                     З відомих Вам причин не підписуємся

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Як НАБУ 7 мільонів вкрало

Як НАБУ 7 мільонів вкрало

Україна вже майже рік протистоїть широкомасштабній агресії зі сторони московії. Нація втрачає кращих із кращих, виборюючи жорстокою ціною власні свободу…
Військовослужбовець, кандидат на посаду голови НАБУ Сергій Горбатюк: "Законопроєктом 8271 Рада грубо порушує Конституцію, щоб більш жорстко карати лише певну категорію людей - військовослужбовців"

Військовослужбовець, кандидат на посаду голови НАБУ Сергій Горбатюк: "Законопроєктом 8271...

Продовження незалежної роботи НАБУ та обрання його директора до березня 2023 – одна з небагатьох умов, яку поставив до України…
Кто прячется за ширмой «Федор Христенко»?

Кто прячется за ширмой «Федор Христенко»?

Киев за три дня, SkyMall, амнистия для террористов и титушачьи хороводы… Когда российские захватчики бомбили Киев 24.02.22, Янукович уже находился…
НОВОСТИ