Человек не терпит насилия!

З’їзд суддів призначає сумнівного суддю до Конституційного Суду

kons1

З’їзд суддів 13 листопада призначив голову апеляційного суду Запорізької області Віктора Городовенка на посаду судді Конституційного Суду.

Робота Конституційного Суду паралізована вже більше року через відсутність кворуму, адже суд не зміг обрати голову та прийняти нормативні акти для свого функціонування відповідно до нового закону про Конституційний Суд, прийнятого в липні.

Внаслідок блокування Конституційний Суд до цього часу не зміг розглянути два законопроекти про скасування депутатської недоторканності, закон про люстрацію вищих посадових осіб, які обслуговували екс-президента Віктора Януковича, та інші закони.

Призначення Городовенка є сумнівним: суддя Токмацького районного суду Запорізької області Ігор Ушатий звинуватив Городовенка у вимаганні грошей у нього в обмін на призначення на посаду та ініціював порушення кримінальної справи за цим обвинуваченням.

Городовенко, за інформацією громадської організації «Реанімаційний Пакет Реформ», набув право на використання автомобіля Pajero Wagon у 2010 році, але не зазначив про це в своїх деклараціях про майно за 2013 та 2014 роки.

За повідомленням громадської організації «Реанімаційний Пакет Реформ» автомобіль належить Володимиру Корнієнку, який також володіє двома туристичними курортами на морському узбережжі, незважаючи на те, що він не має високих задекларованих доходів.

Городовенко відкинув звинувачення в корупції в радіо-інтерв’ю та стверджував, що він фактично не користувався автомобілем до 2013 року.

Ще чотири судді Конституційного Суду повинні бути призначені для заповнення решти вакансій: двоє — Верховною Радою та ще двоє — президентом.

Ці призначення проводяться за суперечливим законом, прийнятим у липні.

Закон було піддано критиці, оскільки він дозволяє президенту, парламенту та з’їзду суддів проводити непрозорі конкурси для вибору кандидатів без належного громадського нагляду в довільному порядку. Критики стверджують, що закон дозволить Порошенку та його парламентській більшості повністю контролювати Конституційний Суд.

kons2

Тим часом три діючих судді Конституційного Суду — Михайло Гультай, Михайло Запорожець, Наталя Шаптала – та декілька колишніх суддів суду, перебувають під слідством у справі щодо узурпації влади Януковичем. Їх звинувачують у прийнятті кількох рішень, які дозволили Януковичу узурпувати владу.

Згідно з записами в «амбарній» книзі Партії Регіонів, судді Конституційного Суду отримали від Партії Регіонів 6 мільйонів доларів за прийняття рішень, які допомогли Януковичу узурпувати владу.

Незважаючи на звинувачення, висунуті Януковичу, суддям Конституційного Суду, які допомагали Януковичу узурпувати владу, досі не висунуто формальних звинувачень. Генеральну Прокуратуру звинувачують в покриванні суддів з політичних міркувань.

У 2014 році Верховна Рада звільнила п’ять суддів Конституційного Суду за порушення ними присяги, що полягало у сприянні Януковичу в узурпації влади. Народні депутати закликали президента та З’їзд суддів звільнити решту суддів також.

Проте, Порошенко та з’їзд цього так і не зробили.

Ще однією суперечливою подією є призначення Порошенком 10 листопада до Верховного Суду 25 суддів, які за інформацією Громадської ради доброчесності мають сумнівно набуті доходи, брали участь у політичних справах, приймали неправомірні рішення чи перебувають під слідством у корупційних справах.

Олег Сухов, «Kyiv Post»

Від редакції: «ОРД» детально писало про прихід цього сумнівного судді до КС у публікаціях «Дозагрузка Конституционного суда или операция «хамелеон» и «Завершение операции «хамелеон» или дозагрузка Конституционного суда».

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Директору "Кузни на Рыбальском" резко снизили залог: Порошенко уже может...

Судьи Апелляционного суда на заседании 2 августа изменили меру пресечения главе правления завода «Кузница на Рыбальском» Валерию Шандре. Отмечается, что…

Порошенко засекли на дорогой яхте в Хорватии

Экс-президент Петр Порошенко вместе с семьей отдыхает в Хорватии на 60-метровой, элитной яхте KATINA. Об этом сообщает т-канал «Карточный офис».…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НОВОСТИ